Lediga jobb som Bibliotekarie i Kristinehamn

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Kristinehamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kristinehamn som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie med ansvar för mobil biblioteksverksamhet samt viss barnverks

Ansök    Maj 21    Kristinehamns kommun    Bibliotekarie
Har du en känsla för service och gillar böcker? Då kan du vara den vi söker! Nu söker vi en Bibliotekarie med ansvar för mobil biblioteksverksamhet samt viss barnverksamhet till biblioteket i Kristinehamns kommun. Biblioteksverksamheten i Kristinehamn består av stadsbiblioteket och det mobila biblioteket som består av bokbuss och lådcykel. Verksamheterna är öppna för alla och erbjuder ett brett utbud av fysiska och digitala medier och tjänster. Som medar... Visa mer
Har du en känsla för service och gillar böcker? Då kan du vara den vi söker! Nu söker vi en Bibliotekarie med ansvar för mobil biblioteksverksamhet samt viss barnverksamhet till biblioteket i Kristinehamns kommun.

Biblioteksverksamheten i Kristinehamn består av stadsbiblioteket och det mobila biblioteket som består av bokbuss och lådcykel. Verksamheterna är öppna för alla och erbjuder ett brett utbud av fysiska och digitala medier och tjänster. Som medarbetare i Kristinehamns kommun arbetar vi utifrån värdeorden delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Vi söker nu en bibliotekarie för 12 månaders vikariat med eventuell möjlighet till förlängning.

Biblioteket är en del av Kulturförvaltningen. Tillsammans så arbetar vi för att främja kulturlivet i Kristinehamn. Det innebär bland annat att kulturlivet ska vara tillgängligt till alla invånare och att vi har ett gott och utvecklande samarbete med det lokala näringslivet. Kulturförvaltningen består av ett tjugotal medarbetare inom verksamheterna; bibliotek, konstmuseum, bildarkiv och allmänkultur.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna utförs både gentemot det mobila biblioteket och stadsbiblioteket. För bokbussen ansvarar du för inköp och registrering av medier samt budget. Du arbetar i nära samarbete med bokbusschauffören och i dialog med Filipstads bibliotek som enligt avtal köper en del av bokbusstjänsten. Du åker med bussen på vissa skolturer. I juni levereras en ny bokbuss, vilket innebär viss möjlighet att driva utvecklingsarbete tillsammans med övrig personal. Du har också det övergripande ansvaret för lådcykeln som dock bemannas av flera medarbetare.
På biblioteket samarbetar du främst med barnbibliotekarien. Här ingår viss service till skolor och förskolor samt programverksamhet för barn. Tjänstgöring i informationsdisk samt övriga på biblioteket förekommande arbetsuppgifter ingår. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha minst kandidatexamen inom bibliotek- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ såväl som att arbeta tillsammans med kollegorna och externa samarbetspartners. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där god social kompetens, en väl utvecklad känsla för service, flexibilitet och förändringsförmåga är viktiga egenskaper.
Vana från biblioteksarbete är meriterande
B-körkort är önskvärt

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre