Lediga jobb som Driftchef, fastighet i Kristinehamn

Se lediga jobb som Driftchef, fastighet i Kristinehamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kristinehamn som finns hos arbetsgivaren.

Driftchef

Vi på Kristinehamns kommun söker en driven och engagerad ledare som tillsammans med vår personal vill ansvara för driften i våra verksamhetslokaler och fritidsanläggningar. Låter detta spännande sök då rollen som Driftchef! Tekniska förvaltningen består av knappt 200 medarbetare och verkar för att kommunens trafikmiljö är säker och tillgänglig samt att barn, ungdomar och äldre får näringsriktig och god kost på våra skolverksamheter och särskilda boenden... Visa mer
Vi på Kristinehamns kommun söker en driven och engagerad ledare som tillsammans med vår personal vill ansvara för driften i våra verksamhetslokaler och fritidsanläggningar. Låter detta spännande sök då rollen som Driftchef!

Tekniska förvaltningen består av knappt 200 medarbetare och verkar för att kommunens trafikmiljö är säker och tillgänglig samt att barn, ungdomar och äldre får näringsriktig och god kost på våra skolverksamheter och särskilda boenden. Vi ansvarar för invånarnas tillgång till rent och friskt vatten i kranen. Vi sköter insamlingen av hushållsavfall och avfallsanläggning, lokalvård för våra förvaltningslokaler, kontrakt och hyreshantering samt service. Till oss tillhör även fritidsanläggningar, parker och lekparker.

Från den 1 oktober 2023 är förvaltningen omorganiserad till tre avdelningar och en enhet för projekt och styrning. Verksamheterna slår samman till avdelningar offentlig miljö, vatten och avfall samt service. Denna utveckling är efterlängtad och ska främja kollegialt lärande, samarbete över gränserna samtidigt ett vässat sikte på strategi och hållbarhet - med företagen och invånarnas bästa i fokus! Vår nya moderna organisation kommer att ge oss bra förutsättningar att möta framtidens behov och utmaningar vad gäller en ekonomi i balans och nöjda invånare och företagare.

Driftenheten fastighet och fritid ansvarar för drift och skötsel av kommunens byggnader och fritidsanläggningar. Vi arbetar mot kund, både externt och internt mot vårt föreningsliv för att ge bästa möjliga servicen. Driftenheten tillhör avdelningen för offentlig miljö.

"Det kommer att bli en spännande och intressant tid framöver, att tillsammans med dig vara med forma och utveckla den nya organisationen." - Tommy Svärd, gatuchef.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Driftchef har du personalansvar över ett sammansvetsat team som består av arbetsledare, fastighetstekniker och fritidsvaktmästare. Det ingår även övergripande verksamhets- samt budgetansvar i denna roll. Du kommer att arbeta strategiskt men ibland även operativt med drift och underhåll av kommunens verksamhetslokaler såsom skolor, förskolor och sporthallar samt idrottsanläggningar av olika slag. Som Driftchef arbetar du kundfokuserat, nära verksamheten och har ansvar över att våra fastigheter och idrottsanläggningar fungerar optimalt. Du kommer att sitta med i ledningsgrupp med möjlighet till stort inflytande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
• Ansvara för den dagliga driften av våra fastigheter som omfattar tillsyn, rondering, serviceanmälan, brandskydd, förebyggande underhåll, drift och skötsel.
• Bidra till utveckling och effektivisering för att säkerställa att alla medarbetares kompetens används optimalt.
• Ansvara för att följa upp, analysera och kvalitetssäkra den dagliga driften, säkerställa att serviceanmälningar från våra hyresgäster utförs professionellt och i tid.
• Medverka i kundmöten gällande skötsel/drift.
• Utveckla och engagera våra medarbetare med ett nära ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller några eller flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en bred kunskap av fastighetstekniska system (värme, ventilation, styr, el och vs) och har B-körkort.

Du har en kommunikativ, positiv och entusiasmerande ledarstil med stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt vis. Som person är du prestigelös, jordnära och kan hantera utmaningar. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad, drivande och har ett välutvecklat kund- och affärsfokus.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som Driftchef.

ÖVRIGT
Hos oss på Kristinehamns kommun har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi är en platt organisation med korta beslutsvägar. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!
Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre