Lediga jobb som Miljöinspektör i Kristinehamn

Se lediga jobb som Miljöinspektör i Kristinehamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kristinehamn som finns hos arbetsgivaren.

Miljöinspektör

Ansök    Aug 31    Kristinehamns kommun    Miljöinspektör
Kristinehamns kommun har cirka 24.000 invånare och ligger vid Vänerns strand i Värmland. Här finns ett bra företagsklimat, ett rikt kultur- och fritidsliv samt tillgång till vacker skärgård och natur. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för miljö- och hälsoskyddsfrågorna, bygglovshanteringen och geodatafrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande oc... Visa mer
Kristinehamns kommun har cirka 24.000 invånare och ligger vid Vänerns strand i Värmland. Här finns ett bra företagsklimat, ett rikt kultur- och fritidsliv samt tillgång till vacker skärgård och natur.

Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för miljö- och hälsoskyddsfrågorna, bygglovshanteringen och geodatafrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande och rådgivande och önskar att vår organisation ska kännetecknas av att vi ger god service till de som bor och verkar i Kristinehamns kommun.
På miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen arbetar 24 personer.

Du kommer att arbeta på miljö- och hälsoskyddsavdelningen som består av 8 engagerade inspektörer och en miljöchef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljöinspektör med erfarenhet inom livsmedel- och hälsoskyddsområdet. Du kommer huvudsakligen att planlägga och genomföra inspektioner/revisioner av livsmedelsanläggningar med livsmedelslagstiftningen som grund. Arbete inom andra lagstiftningsområden kan bli aktuella. Utredning av klagomål och misstänkta matförgiftningar samt att ge råd till företagare och allmänhet ingår också i arbetsuppgifterna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn i kommunal verksamhet.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, tar egna initiativ, har lätt för att utrycka dig i tal och skrift samt god förmåga till självständigt arbete. Som person kan du ställa krav, är tydlig och kan fatta beslut, men samtidigt är du lyhörd i rollen som myndighetsutövare. Du besitter en god social kompetens och i en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Miljö- och hälsoinspektör

Ansök    Jul 26    Kristinehamns kommun    Miljöinspektör
Är du duktig på att samarbeta och har erfarenhet av tillsyn inom miljö, hälsa och livsmedel? Är du en medarbetare som är lyhörd och tar egna initiativ? Då kan du vara den vi söker. På Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen arbetar idag 25 personer och vi ansvarar för bygglovshanteringen, miljö- och hälsoskydd samt geodatafrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, Miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsut... Visa mer
Är du duktig på att samarbeta och har erfarenhet av tillsyn inom miljö, hälsa och livsmedel? Är du en medarbetare som är lyhörd och tar egna initiativ? Då kan du vara den vi söker.

På Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen arbetar idag 25 personer och vi ansvarar för bygglovshanteringen, miljö- och hälsoskydd samt geodatafrågorna i kommunen. Verksamheten regleras av lagar och styrs av en politisk nämnd, Miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande och rådgivande och vi vill att vår organisation ska kännetecknas av att vi ger god service till dem som bor och verkar i Kristinehamns kommun.

Vi söker nu dig som vill vara med och forma en miljöbalktillsyn till miljö- och hälsoskyddsavdelningen som består av 9 engagerade medarbetare. Avdelningen ansvarar för framförallt prövning och tillsyn inom miljö, hälsoskydd och livsmedel.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder arbetsuppgifter inom miljöbalkens tillsynsområde och söker nu en engagerad medarbetare som vill stärka upp vårt team. I tjänsten idag ingår tillsyn inom både hälsoskydd och miljöskydd; bland annat skolor, förskolor, gym och andra hälsoskyddsverksamheter, bullerfrågor, detaljplaner och tillsyn av industrier och biltvättar. Innehållet i tjänsten kan anpassas utifrån dina erfarenheter och önskemål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn i kommunal verksamhet.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, tar egna initiativ, har lätt för att utrycka dig i tal och skrift samt god förmåga till självständigt arbete. Som person kan du ställa krav, är tydlig och kan fatta beslut, men samtidigt är du lyhörd i rollen som myndighetsutövare. Du besitter en god social kompetens och i en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Låter det som ett lockande arbete som du vill dela med oss?
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre