Lediga jobb som Socialsekreterare i Kristinehamn

Se lediga jobb som Socialsekreterare i Kristinehamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Kristinehamn som finns hos arbetsgivaren.

Socialsekreterare till vuxenenheten

Vill du ha ett arbete där din insats gör skillnad i människors liv? Vuxenenheten söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Välkommen med din ansökan! Vuxenheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv som ligger under Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen. Vuxengruppen har idag fem handläggare och en biträdande enhetschef. Vi utreder missbruk- och beroendeproblemati... Visa mer
Vill du ha ett arbete där din insats gör skillnad i människors liv? Vuxenenheten söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Välkommen med din ansökan!

Vuxenheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv som ligger under Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen. Vuxengruppen har idag fem handläggare och en biträdande enhetschef. Vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Tre av oss arbetar i huvudsak med fokus på att utreda missbruks- och beroendeproblematik och två arbetar med fokus på att utreda socialpsykiatrisk problematik.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om vård av missbrukare (LVM). I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter som regionen och frivården. I arbetet ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation. I huvudsak kommer du att arbeta med fokus på att utreda missbruks- och beroendeproblematik, men att utreda socialpsykiatrisk problematik kan förekomma.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskilda individer, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har:

• socionomexamen eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig
• erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik eller våld i nära relation
• erfarenhet av dokumentation
• kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller såväl muntliga som skriftliga arbetsuppgifter
• B-körkort utifrån uppföljning av insatser.

Det är meriterande om du har:

• kunskaper inom IBIC, ASI, AUDIT/DUDIT samt MI
• journalsystemet Pulsen Combine
• erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete, behandlingsarbete eller liknande utredningsarbete.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är lyhörd, har förmågan att lyssna och förståelse för människors olika förutsättningar. För att lyckas i rollen tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och verksamheten samt har en mycket god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande.

ÖVRIGT
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande.

Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till mottag inom Navigatorcenter

Ansök    Apr 18    Kristinehamns kommun    Socionom
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen! Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Som en vidareutveckling av Arbete, kompetens och välfärds förvaltningens mottag /Navigatorscenter söker vi nu en medarbetare med inriktning mot barn och unga. På Navigatorcenter/mottag arbetar vi tvärprofessionellt vilket innebär att du kan komma att jobba delvis även inom övriga områden så som mottag vuxen samt försörjningsstöd.

Navigatorcenter är förvaltningens första instans och ansiktet utåt. Allt mottagande och nybesök hanteras här och slussas sedan vidare ut till rätt instans.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Att jobba över gränserna såväl internt som externt är mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens fortsatta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare med fokus Barn och unga där den här tjänsten främst är placerad, kommer du att arbeta med myndighetsutövning utifrån SoL och LVU samt med arbetssättet Barns Behov i Centrum (BBiC). Vi tar emot anmälningar och ansökningar gällande barn 0-18 år och vi har jourberedskap att agera i akuta situationer. Vi gör risk- och skyddsbedömningar kring barns situation samt rättssäkra förhandsbedömningar som underlag för om utredning ska inledas eller inte. Vi handlägger även vissa yttranden.

Som socialsekreterare i mottaget med fokus på ekonomi är man ansvarig för arbetet att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Här görs utredningar och man fattar beslut utifrån gällande lagstiftning.

Som socialsekreterare med fokus på missbruk och socialpsykiatri arbetar man med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du som söker ska ha erfarenhet av och trivas med att arbeta med människor som är i behov av vägledning och stöttning.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete med barn och unga, ekonomiskt bistånd, missbruk, socialpsykiatri, eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobbat enligt BBIC.

För att du ska passa hos oss är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen.

En tjänst hos oss kräver att du skall kunna lyfta blicken, se helheten och vara lösningsfokuserad för att på bästa sätt kunna lotsa och stötta individen att hitta vägen till ett självständigt liv. Det är meriterande om du har erfarenhet av MI (motiverande intervjuteknik) och myndighetsutövning.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till mottag/navigatorcenter

Ansök    Maj 29    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsterna som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen! Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vux... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsterna som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Som en vidareutveckling av Arbete, kompetens och välfärds förvaltningens mottag /Navigatorscenter söker vi nu två medarbetare med inriktning mot ekonomiskt bistånd. En tjänst är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat till och med december 2024, med chans till förlängning.

På Navigatorcenter/mottag arbetar vi tvärprofessionellt vilket innebär att du trots din inriktning mot ekonomiskt bistånd delvis också kan komma att jobba inom övriga områden så som mottag vuxen samt barn och unga.

Navigatorcenter är förvaltningens första instans och ansiktet utåt. Allt mottagande och nybesök hanteras här och slussas sedan vidare ut till rätt instans.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Att jobba över gränserna såväl internt som externt är mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens fortsatta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i mottaget med fokus på ekonomi kommer du ansvara för att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Du kommer göra utredningar och fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. Tillsammans med arbetsmarknadshandläggare kommer du att ta fram handlingsplaner för egen försörjning. Vi har börjat implementera det nya danska arbetssättet BIP för att kartlägga och följa upp progression för egen försörjning.

Som socialsekreterare för barn och unga arbetar vi med myndighetsutövning utifrån SoL och LVU samt med arbetssättet Barns Behov i Centrum (BBiC). Vi tar emot anmälningar och ansökningar gällande barn 0-18 år och vi har jourberedskap att agera i akuta situationer.

Som socialsekreterare med fokus på missbruk och socialpsykiatri arbetar man med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du som söker ska ha erfarenhet av och trivas med att arbeta med människor som är i behov av vägledning och stöttning.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete med barn och unga, ekonomiskt bistånd, missbruk, socialpsykiatri, eller annan myndighetsutövning inom socialtjänstens verksamhetsområde.

För att du ska passa hos oss är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen.

En tjänst hos oss kräver att du skall kunna lyfta blicken, se helheten och vara lösningsfokuserad för att på bästa sätt kunna lotsa och stötta individen att hitta vägen till ett självständigt liv. Det är meriterande om du har erfarenhet av MI (motiverande intervjuteknik).

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Navigatorcenter, ekonomiskt bistånd

Ansök    Feb 13    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till Navigatorcenter, mottag, försörjningsstöd. Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp oc... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till Navigatorcenter, mottag, försörjningsstöd.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Navigatorcenter är förvaltningens första instans och ansiktet utåt. Allt mottagande och nybesök hanteras här och slussas sedan vidare ut till rätt instans. Du blir en viktig del i vårt härliga team som arbetar med människan i fokus och där ingen dag är den andra lik.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens fortsatta arbete.ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i mottaget med fokus på ekonomi kommer du ansvara för att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Du kommer göra utredningar och fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. Tillsammans med arbetsmarknadshandläggare kommer du att ta fram handlingsplaner för egen försörjning. Vi har börjat implementera det nya danska arbetssättet BIP för att kartlägga och följa upp progression för egen försörjning.

Navigatorcenter kännetecknas av att ha ett öppet och glatt klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att inta olika perspektiv. Vi är rädda om varandra och vår arbetsmiljö och därför ställer vi upp för varandra och är flexibla i vårt tänk. Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och vi hoppas du tänker likadant. Du kommer att ha närheten till övriga kollegor inom förvaltningen där vi stöttar upp varandra när akuta situationer uppstår. Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha erfarenhet av och trivas med att arbeta med människor som är i behov av vägledning och stöttning.
Vi söker dig som har socionomexamen.
Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomiskt bistånd, missbruk, socialpsykiatri, arbete med barn och unga eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde.

För att du ska passa hos oss är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självgående. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. I samtliga tjänster ingår samverkan med både interna samt externa parter.

En tjänst hos oss kräver att du skall kunna lyfta blicken, se helheten och vara lösningsfokuserad för att på bästa sätt kunna lotsa och stötta individen att hitta vägen till ett självständigt liv. Du skapar förtroendefulla relationer och har viljan att stötta och motivera människor i en förändringsprocess. Det är meriterande om du har erfarenhet av MI (motiverande intervjuteknik) och myndighetsutövning.

Eftersom det frekvent ingår resor i alla tjänster är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Eftersom vi är angelägna om att hitta en vikarie så snart som möjligt kan rekryteringsarbetet starta redan under annonseringsperioden, så vänta inte med att söka tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi erbjuder en lång rad konsul... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi erbjuder en lång rad konsultuppdrag över hela Sverige som barn- och ungdomsutredare inom socialtjänsten. När vi matchar dig med ett uppdrag hos oss baserar vi alltid vårt sökande på hur du själv anser att din kompetens bör användas på bästa sätt. Vill du flytta till en ny stad för att ´tacka ja till ett uppdrag betalar vi alltid ett fint boende åt dig i den nya staden och hjälper dig (och din familj om har någon sådan som du vill ta med dig vid en flytt) med allting du/ni behöver runtomkring rent praktiskt. Vi anstränger oss alltid det där lilla extra för att hålla högsta möjliga servicenivå gentemot våra medarbetare. Hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare där dina egna önskemål kring din egen framtid alltid står i första rummet hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra medarbetare!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socionom med erfarenhet inom missbruk och beroendeproblematik

Ansök    Nov 9    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Vikarierande Socialsekreterare till mottag inom Navigatorcenter, tre tjänst

Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka någon av våra tjänster som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen! Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungd... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka någon av våra tjänster som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Som en vidareutveckling av Arbete, kompetens och välfärds förvaltningens mottag /Navigatorscenter söker vi nu tre nya medarbetare till vårt team. Tjänsterna innebär fokus på:
• Ekonomi
• Barn och unga
• Missbruk och socialpsykiatri.

Navigatorcenter är förvaltningens första instans och ansiktet utåt. Allt mottagande och nybesök hanteras här och slussas sedan vidare ut till rätt instans. Du blir en viktig del i vårt härliga team som arbetar med människan i fokus och där ingen dag är den andra lik.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens fortsatta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i mottaget med fokus på ekonomi kommer du ansvara för att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Du kommer göra utredningar och fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. Tillsammans med arbetsmarknadshandläggare kommer du att ta fram handlingsplaner för egen försörjning. Vi har börjat implementera det nya danska arbetssättet BIP för att kartlägga och följa upp progression för egen försörjning.

Som socialsekreterare med fokus Barn och unga kommer du att arbeta med myndighetsutövning utifrån SoL och LVU samt med arbetssättet Barns Behov i Centrum (BBiC). Vi tar emot anmälningar och ansökningar gällande barn 0-18 år och vi har jourberedskap att agera i akuta situationer. Vi gör risk- och skyddsbedömningar kring barns situation samt rättssäkra förhandsbedömningar som underlag för om utredning ska inledas eller inte. Vi handlägger även vissa yttranden.

Som socialsekreterare med fokus på missbruk och socialpsykiatri arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation. Du kommer att ha ansvar för den dagliga jouren gällande vuxenfrågorna. Du kommer att göra den första bedömningen i de inkomna ärendena för vidare handläggning och i vissa fall handlägga akuta placeringar inom våld i nära relation och LVM.

Navigatorcenter kännetecknas av att ha ett öppet och glatt klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att inta olika perspektiv. Vi är rädda om varandra och vår arbetsmiljö och därför ställer vi upp för varandra och är flexibla i vårt tänk. Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och vi hoppas du tänker likadant. Du kommer att ha närheten till övriga kollegor inom förvaltningen där vi stöttar upp varandra när akuta situationer uppstår. Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

Arbetsuppgifterna kan komma att justeras något inom ramen för ovanstående beskrivning beroende på vad du har för kunskaper med dig sedan innan.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha erfarenhet av och trivas med att arbeta med människor som är i behov av vägledning och stöttning. Vi ser därför att du har en adekvat akademisk utbildning inom något av dessa områden: Socionom, beteendevetenskap, socialt arbete eller arbetsmarknad.
Det är mycket meriterande om du tidigare har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomiskt bistånd, missbruk, socialpsykiatri, arbete med barn och unga eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde. Om du söker tjänsten med fokus på Barn och unga är socionomexamen ett krav. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobbat enligt BBIC.

För att du ska passa hos oss är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. I samtliga tjänster ingår samverkan med både interna samt externa parter.

En tjänst hos oss kräver att du skall kunna lyfta blicken, se helheten och vara lösningsfokuserad för att på bästa sätt kunna lotsa och stötta individen att hitta vägen till ett självständigt liv. Du skapar förtroendefulla relationer och har viljan att stötta och motivera människor i en förändringsprocess. Det är meriterande om du har erfarenhet av MI (motiverande intervjuteknik) och myndighetsutövning.

Eftersom det frekvent ingår resor i alla tre tjänster är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Intervjuer kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socionom på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 25    PersonalExpressen AB    Socionom
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult! Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som socionom tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag inom vård och omsorg! Nu söker vi dig som är socionom och vill arbeta tillsammans med oss som vår konsult!
Vi erbjuder en lång rad olika former av konsultuppdrag över hela Sverige med möjlighet till uppdragsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Vi hittar alltid något som vi tror kommer att passa just dig baserat på dina egna önskemål om din framtida yrkeskarriär. Behöver du flytta till en ny stad eller till ett nytt land för att kunna tacka ja till ett uppdrag betalar vi dessutom ett fint boende åt dig - hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare och har uppdrag i hela landet!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra socionomer!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Barn- och ungdomsutredare på Sveriges mest personliga bemanningsföretag!

Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen! Vi erbjuder en lång rad konsul... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som barn- och ungdomsutredare tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi är Sveriges bästa, mest personliga och mest ambitiösa bemanningsföretag med inriktning mot socialtjänsten! Nu söker vi dig som är utbildad socionom, har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar på socialtjänsten och som är redo att ta nästa steg i din yrkeskarriär tillsammans med oss på PersonalExpressen!
Vi erbjuder en lång rad konsultuppdrag över hela Sverige som barn- och ungdomsutredare inom socialtjänsten. När vi matchar dig med ett uppdrag hos oss baserar vi alltid vårt sökande på hur du själv anser att din kompetens bör användas på bästa sätt. Vill du flytta till en ny stad för att ´tacka ja till ett uppdrag betalar vi alltid ett fint boende åt dig i den nya staden och hjälper dig (och din familj om har någon sådan som du vill ta med dig vid en flytt) med allting du/ni behöver runtomkring rent praktiskt. Vi anstränger oss alltid det där lilla extra för att hålla högsta möjliga servicenivå gentemot våra medarbetare. Hos oss ges du möjligheten att växa som människa i den riktning du själv önskar såväl professionellt som privat - vi ser till hela ditt liv!
Har du därmed önskemål eller drömmar om att flytta till en specifik stad, oavsett anledning, är vi precis den arbetsgivare du söker! Vi kommer att lyckas med att hitta både ett bra konsultuppdrag och en fin egen bostad åt dig oavsett om du önskar bo i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skara eller Skellefteå. Vi är kort och gott möjligheternas arbetsgivare där dina egna önskemål kring din egen framtid alltid står i första rummet hos oss!
Arbeta på dina egna villkor med hög lön!
Oavsett var eller när du föredrar att arbeta så har vi bemanningsuppdrag med heltidsscheman att erbjuda dig. Genom oss får du dessutom tillgång till nordens bästa löneförhandlare som representerar dig och dina intressen. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att vi förhandlar upp din lön och dina villkor till högsta möjliga nivåer inför varje enskild bemanningsuppdrag. På PersonalExpressen ser vi oss lika mycket som ditt fackförbund som vi ser oss som din arbetsgivare. Vi presterar alltid goda resultat i våra förhandlingar med våra kunder och möjliggör genom detta att din lön och dina villkor alltid blir de bästa möjliga för dig inför ett nytt uppdrag. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att vi som din arbetsgivare kämpar för dig och din långsiktiga löneutveckling - det tycker vi nämligen att du och alla andra socionomer är värda. Det är orättvist och tröttsamt att de fackförbund som oftast representerar människor som arbetar inom offentlig sektor är de fackförbud som förhandlar sämst löneutveckling över tid åt sina medlemmar. Här kommer du som börjar arbeta med oss både att se och att känna skillnaden hur det är att ha en arbetsgivare som värdesätter dig på riktigt. Vi står upp för våra medarbetare!
Vi tror på att vara Sveriges bästa arbetsgivare för socionomer!
Vi tror på att ha Sveriges bästa socionomer anställda hos oss och samtidigt vara den bästa möjliga arbetsgivaren för var och en av dessa. Tycker du också att det är viktigt med en arbetsgivare som lyssnar till dig och förstår dig så har du kommit helt rätt hem till oss. Vi anstränger oss alltid det lilla extra och är stolta över att inte vara som alla andra. På PersonalExpressen förmedlar vi professionell, ambitiös och jordnära medarbetare utefter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de bemanningskonsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande.
PersonalExpressens ledning har över 20 års erfarenhet av att driva olika former av verksamheter med offentlig sektor som kund. Offentlig förvaltning ligger oss således mycket varmt om hjärtat. Vi tror att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är mycket lojala med våra socionomer och alltid ser till att dina individuella behov och önskemål får stå i centrum hos oss!
Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag!
Skicka in din ansökan till oss redan idag så återkommer vi inom kort med vad vi har att erbjuda just dig utifrån dina egna önskemål och förväntningar!
Vi ser fram emot ett långt och lyckosamt samarbete tillsammans med dig och kommer göra allt som står i vår makt för att vi ska bli den arbetsgivare för dig som du alltid hoppats på att du skulle hitta hem till! Visa mindre

Socialsekreterare till vuxengruppen

Ansök    Maj 25    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker nu en socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sex handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Tre av oss jobbar i huvudsak med fokus på att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med fokus på att ut... Visa mer
Vi söker nu en socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sex handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Tre av oss jobbar i huvudsak med fokus på att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med fokus på att utreda socialpsykiatrisk problematik.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om vård av missbrukare (LVM). I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskilda individer, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och då jobbet innebär dokumentation enligt föreskrivna riktlinjer så bör du ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik), Journalsystemet Pulsen Combine och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av likande utredningsarbete. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Medarbetare till projektet Värmlands skolsamverkan

Ansök    Feb 28    Kristinehamns kommun    Socionom
Nu söker vi i Kristinehamn en medarbetare till projektet Värmlands skolsamverkan. Målen med projektet är bl.a. att fler elever kan göra ett medvetet val av gymnasieutbildning som leder till vidare studier eller arbete samt att förbättra samverkan mellan skola, socialtjänst, fritid, Region Värmland och andra samverkansaktörer som är viktiga för främjande, förebyggande och åtgärdande insatser utifrån ett helhetsperspektiv av ungas behov. Insatser i projekt... Visa mer
Nu söker vi i Kristinehamn en medarbetare till projektet Värmlands skolsamverkan. Målen med projektet är bl.a. att fler elever kan göra ett medvetet val av gymnasieutbildning som leder till vidare studier eller arbete samt att förbättra samverkan mellan skola, socialtjänst, fritid, Region Värmland och andra samverkansaktörer som är viktiga för främjande, förebyggande och åtgärdande insatser utifrån ett helhetsperspektiv av ungas behov.

Insatser i projektet är t.ex. fördjupad kartläggning som underlag för individuellt stöd till unga som har eller som riskerar problematisk skolfrånvaro. Andra insatser är aktiviteter utanför skolan t.ex. fysisk aktivitet eller kulturell verksamhet. Projektet ska också utveckla frisk- och skyddsfaktorer i den fysiska och psykiska skolmiljön. Studie- och yrkesvägledning utifrån ett normkritiskt perspektiv och ett arbeta med system och uppföljning av frånvaro för tidig upptäckt är andra insatser i projektet. Insatserna ska ske i samverkan mellan ungdom, vårdnadshavare, skola och i vissa fall socialtjänst och fritid. Kompetenshöjande insatser till personal är även det en del av projektet.

Projektet koordineras centralt och består av nio delprojekt (ett i varje kommun). Varje kommun har egen projektledartjänst och arbetsgrupp som driver det lokala arbetet i enlighet med de lokalt upprättade tids- och aktivitetsplanerna. I Kristinehamns kommun drivs projektet på Södermalmsskolan åk 7-9. Styrgruppen består av två projektägare: Jan Larsson – rektor och Lotta Jansson – elevhälsochef. Elevhälsoteamet och övriga skolledare på skolan fungerar som styrgrupp tillsammans med projektägarna, projektledaren och projektmedarbetaren. Vårt mål är förutom att öka förståelsen för de olika faktorer som orsakar frånvaro att sätta in insatser till eleverna utifrån deras behov samt öka aktiviteter som främjar närvaro samt att sprida dessa faktorer och insatser till övriga högstadieskolor i kommunen.

Projektet pågår under perioden 2023-04-01 - 2025-06-30.

Skolförvaltningens ansvarsområde omfattar alla barn från förskoleålder upp till att de avslutat gymnasiet. Verksamheten omfattar skolstaben, förskolan, grundskolan, särskolan, gymnasieskolan samt kulturskolan.

ARBETSUPPGIFTER
Utöver det som redan nämnts som aktiviteter i projektet ovan ansvarar du som projektmedarbetare för att tillsammans med projektledare och styrgrupp driva projektet framåt utifrån satta mål och beslutade aktiviteter.

Arbete med föreläsningar gentemot professionella, vårdnadshavare och elever måste kännas bekvämt. Arbete med föräldrastöd och i ungdomsgrupper/klasser är något som kommer att ingå.

KVALIFIKATIONER
Du har en bakgrund som socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning. Du har lätt för att skapa relationer med vuxna såväl som unga och drivs av ett starkt barnperspektiv och vikten av likvärdighet. Du har en stark egen drivkraft utifrån ditt engagemang och kunskap samt har förmåga att både jobba utifrån egna initiativ och i samverkan med andra.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transpar... Visa mer
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser har samlats under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Du är välkommen till vår process Trygga barn i trygga familjer till enheten Resurs och familjerätt. Du kommer där ingå som en del i familjehemsgruppen tillsammans med andra familjehemssekreterare och handledare.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare kommer du att arbeta med rekrytering, utredning, handledning och utbildning av familjehem. I ditt dagliga arbete har du regelbunden kontakt med de familjehem du ansvarar för, med målet att de ska kunna klara sina uppdrag på bästa sätt och tillgodose de placerade barnens behov. Du har ett nära samarbete med barnhandläggarna, där ni tillsammans verkar för att varje enskild placering ska fungera och ni samverkar även med t.ex. skola, hälso- och sjukvård och andra instanser. Du ansvarar också för att avtal om ekonomisk ersättning till familjehemmen upprättas. I arbetet ingår att tillsammans med dina kollegor och ledning ansvara för och delta i utvecklingsarbetet av familjehemsvården. Arbetet innebär en del resor.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av familjehemsvård eller av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du är ansvarstagande och har god förmåga till struktur och ordning. Du behöver vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift, vara flexibel, effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt. Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Barnhandläggare och utredare till enheten barn och unga

Ansök    Okt 27    Kristinehamns kommun    Socionom
Barn och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration o... Visa mer
Barn och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.
Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består enheten barn och unga av 9 st barnhandläggare samt 15 utredare. Enheten har till sin hjälp 3 erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet samt 3 socialadministratörer.
Vi förstärker just nu enheten och söker efter dig som vill vara med att skapa en hållbar, effektiv och välfungerande socialtjänst med brukaren i fokus. Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Som anställd vid Kristinehamns kommun kan du ansöka om distansarbetsavtal som innebär att du kan arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande de familjehemsplacerade barnen och deras familjer. I arbetet ingår det att följa upp placeringen, göra omprövningar och överväganden av vården samt att följa upp eventuella öppenvårdsinsatser som barnet och dennes familj är beviljad. Det ingår också i arbetet att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut.
Du kommer samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn och ungdomspsykiatri, polis m.m. Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med de akuta situationer som uppstår. Arbetet med familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år. Resor är vanligt förekommande, då uppföljning i familjehemmet ska ske regelbundet. All handläggning sker enligt BBIC.


Som utredare kommer Du att arbeta med myndighetsutövning gällande barn 0-18 år och deras familjer. Du kommer att ha utredningssamtal med familjer, konsulterande samtal med förskola, skola och sjukvård m.m. Du kommer att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut. Du kommer även att följa upp öppenvårdsinsatser och HVB-placeringar. Du kommer samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn- och ungdomspsykiatrin, polis m.m. Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med akuta situationer som kan uppstå i verksamheten. All handläggning sker enligt BBIC.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt. Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxengruppen

Ansök    Sep 30    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker nu en vikarie som socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda ... Visa mer
Vi söker nu en vikarie som socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt att du har B-körkort.

Vi ser helst att du har erfarenhet av likande utredningsarbete.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Projektledare till projektet Värmlands skolsamverkan

Ansök    Feb 28    Kristinehamns kommun    Socionom
Till projektet Värmlands skolsamverkan söker vi i Kristinehamn nu en projektledare. Målen med projektet är bl.a. att fler elever kan göra ett medvetet val av gymnasieutbildning som leder till vidare studier eller arbete samt att förbättra samverkan mellan skola, socialtjänst, fritid, Region Värmland och andra samverkansaktörer som är viktiga för främjande, förebyggande och åtgärdande insatser utifrån ett helhetsperspektiv av ungas behov. Insatser i proje... Visa mer
Till projektet Värmlands skolsamverkan söker vi i Kristinehamn nu en projektledare. Målen med projektet är bl.a. att fler elever kan göra ett medvetet val av gymnasieutbildning som leder till vidare studier eller arbete samt att förbättra samverkan mellan skola, socialtjänst, fritid, Region Värmland och andra samverkansaktörer som är viktiga för främjande, förebyggande och åtgärdande insatser utifrån ett helhetsperspektiv av ungas behov.

Insatser i projektet är t.ex. fördjupad kartläggning som underlag för individuellt stöd till unga som har eller som riskerar problematisk skolfrånvaro. Andra insatser är aktiviteter utanför skolan t.ex. fysisk aktivitet eller kulturell verksamhet. Projektet ska också utveckla frisk- och skyddsfaktorer i den fysiska och psykiska skolmiljön. Studie- och yrkesvägledning utifrån ett normkritiskt perspektiv och ett arbeta med system och uppföljning av frånvaro för tidig upptäckt är andra insatser i projektet. Insatserna ska ske i samverkan mellan ungdom, vårdnadshavare, skola och i vissa fall socialtjänst och fritid. Kompetenshöjande insatser till personal är även det en del av projektet.

Projektet koordineras centralt och består av nio delprojekt (ett i varje kommun). Varje kommun har egen projektledartjänst och arbetsgrupp som driver det lokala arbetet i enlighet med de lokalt upprättade tids- och aktivitetsplanerna. I Kristinehamns kommun drivs projektet på Södermalmsskolan åk 7-9. Styrgruppen består av två projektägare: Jan Larsson rektor och Lotta Jansson elevhälsochef. Elevhälsoteamet och övriga skolledare på skolan fungerar som styrgrupp tillsammans med projektägarna, projektledaren och projektmedarbetaren. Vårt mål är förutom att öka förståelsen för de olika faktorer som orsakar frånvaro att sätta in insatser till eleverna utifrån deras behov samt öka aktiviteter som främjar närvaro samt att sprida dessa faktorer och insatser till övriga högstadieskolor i kommunen.

Projektet pågår under perioden 2023-04-01 - 2025-06-30.

Skolförvaltningens ansvarsområde omfattar alla barn från förskoleålder upp till att de avslutat gymnasiet. Verksamheten omfattar skolstaben, förskolan, grundskolan, särskolan, gymnasieskolan samt kulturskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Utöver det som redan nämnts som aktiviteter i projektet ovan ingår det i projektledarens roll bl.a. att samordna och driva det lokala arbetet, ansvara för delprojektets rapportering och vara föredragande i lokal styrgrupp.

Arbete med föreläsningar gentemot professionella, vårdnadshavare och elever måste kännas bekvämt. Arbete med föräldrastöd och i ungdomsgrupper/klasser är något som kommer att ingå.

KVALIFIKATIONER
Du har en bakgrund som socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning. Du har lätt för att ta initiativ och driva projekt och idéer framåt i samverkan med andra. God förmåga att snabbt bygga relationer med professionella, vårdnadshavare och elever är viktigt. Du drivs av barnets perspektiv där barnets bästa finns i centrum för dina tankar, bedömningar och analyser. Engagemang, värdegrund och kompetens är det som driver dig framåt.

Likvärdighet är viktigt för dig i ditt arbete och du drivs av ett kompensatoriskt tänk kring stödinsatser.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxengruppen

Ansök    Aug 26    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker nu en vikarie som socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda ... Visa mer
Vi söker nu en vikarie som socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt att du har B-körkort.

Vi ser helst att du har erfarenhet av likande utredningsarbete.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Navigatorcenter

Ansök    Aug 29    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till Navigatorcenter! Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjn... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till Navigatorcenter!

Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjning.

Vår förvaltning genomgår en stor förändringsresa där vi nu utvecklas mot en processtyrd organisation med ett processorienterat arbetssätt. I vårt nya arbetssätt vill vi på allvar sätta individens behov i centrum och utforma stöd och insatser utifrån dessa behov, för att individen så snabbt som möjligt ska nå målet om ett självständigt liv och egen försörjning. Att arbeta över gränserna såväl internt som externt ser vi som en självklarhet och vi vill att förvaltningen ska vara en arbetsplats som genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet.

Förvaltningen består av tre processer; Trygga barn i trygga familjer, Egen försörjning och Ett tryggt och hälsosamt liv. Utöver processerna är vi i uppstarten av det vi kallar för Navigatorcenter, som ska fungera som en väg in till förvaltningens samtliga verksamheter. Till stöd för förvaltningen och dess ledning finns en stab bestående av stabschef, nämndsekreterare, utvecklingsledare, projektledare samt SAS (socialt ansvarig samordnare).

Till Navigatorcenter söker vi nu en kollega till teamet mottag/Jour för barn och unga.

ARBETSUPPGIFTER
I Navigatorcenter kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande barn 0-18 år och deras familjer. Teamet består idag av fyra medarbetare och de främsta arbetsuppgifterna är att ta emot ansökningar och anmälningar samt genomföra förhandsbedömningar. Vi handlägger enligt BBIC och du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för den jourverksamhet som förvaltningen har dagtid för anmälningar och ansökningar gällande barn och unga.

Din samverkan med andra externa instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn- och ungdomspsykiatrin, polis m.m. kommer vara mycket viktig. Men du kommer också att ha närheten till kollegor inom förvaltningen och Navigatorcenter så som vuxenhandläggare, handläggare för ekonomiskt bistånd, integration, skola och arbetsmarknad, där vi stöttar upp varandra när akuta situationer uppstår. Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har en socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC.

För att du på bästa sätt ska känna att du passar in i Navigatorcenter är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning.

Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Din erfarenhet är viktig för oss men också viljan att utveckla verksamheten vi nu bygger om så därför kommer vi att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Navigatorcenter

Ansök    Sep 23    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vill du vara med på en spännande r... Visa mer
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Vi söker nu två nya medarbetare till vårt team egen försörjning i Navigatorcenter.
Hos oss pågår just nu ett förändringsarbete där ett gemensamt navigatorscenter har bildats för en väg in till förvaltningen. Ett processbaserat arbetssätt har tagit form där Navigatorcenter är förvaltningens första instans och ansiktet utåt. Allt mottagande och nybesök hanteras här och slussas sedan vidare ut till rätt instans. Detta är en spännande resa där du blir en viktig del i vårt nya team som arbetar med människan i fokus och där ingen dag är den andra lik.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens fortsatta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i mottaget egen försörjning kommer du vara en av tre som ansvarar för arbetet att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Du kommer göra utredningar och fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. Tillsammans med arbetsmarknadshandläggare kommer du att ta fram handlingsplaner för egen försörjning.

Vi har börjat implementera det nya danska arbetssättet BIP för att kartlägga och följa upp progression för egen försörjning.

För att vi ska lyckas framgångsrikt med detta har ett tätt samarbete med studie- och yrkesvägledare, arbetsmarknadshandläggare, ungdom- och integrationssamordnare. Arbetssättet i Navigatorcenter utgår även från att vi ska samarbeta med externa samarbetspartners som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Regionen.

I vårt team är det också viktigt att ha en god dialog med näringslivet för att jobba med kompetensförsörjning.
Det gemensamma arbetet ska präglas av ett coachande förhållningssätt där vi tillsammans med klienten försöker hitta lösningar som stärker dennes resurser och möjligheter att bli självförsörjande och leva ett självständigt liv. Behövs vidare insatser på denna resa så står våra kollegor redo att stötta i det. Processen står aldrig still och vi jobbar med flera parallella insatser.

Arbetsgruppen kännetecknas av att ha ett öppet och glatt klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att inta olika perspektiv. Vi är rädda om varandra och vår arbetsmiljö och därför ställer vi upp för varandra och är flexibla i vårt tänk. Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och vi hoppas du tänker likadant.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha erfarenhet av och trivas med att arbeta med människor som är i behov av vägledning och stöttning. Vi ser därför att du har en adekvat akademisk utbildning inom något av dessa områden: beteendevetenskap, socialt arbete eller arbetsmarknad.
Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde.
Du kan lyfta blicken, se helheten och är lösningsfokuserad för att kunna lotsa och stötta individen att hitta vägen till ett eget självständigt liv. Du skapar förtroendefulla relationer och har viljan att stödja och motivera människor i en förändringsprocess.
Det är meriterande om du har erfarenhet av MI (motiverande intervjuteknik) och myndighetsutövning. Vi ser gärna att du är väl förtrogen med gällande lagstiftning

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Navigatorcenter

Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till Navigatorcenter! Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjn... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till Navigatorcenter!

Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjning.

Vår förvaltning genomgår en stor förändringsresa där vi nu utvecklas mot en processtyrd organisation med ett processorienterat arbetssätt. I vårt nya arbetssätt vill vi på allvar sätta individens behov i centrum och utforma stöd och insatser utifrån dessa behov, för att individen så snabbt som möjligt ska nå målet om ett självständigt liv och egen försörjning. Att arbeta över gränserna såväl internt som externt ser vi som en självklarhet och vi vill att förvaltningen ska vara en arbetsplats som genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet.

Förvaltningen består av tre processer; Trygga barn i trygga familjer, Egen försörjning och Ett tryggt och hälsosamt liv. Utöver processerna är vi i uppstarten av det vi kallar för Navigatorcenter, som ska fungera som en väg in till förvaltningens samtliga verksamheter. Till stöd för förvaltningen och dess ledning finns en stab bestående av stabschef, nämndsekreterare, utvecklingsledare, projektledare samt SAS (socialt ansvarig samordnare).

Till Navigatorcenter söker vi nu en kollega till teamet mottag/Jour för barn och unga.

ARBETSUPPGIFTER
I Navigatorcenter kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande barn 0-18 år och deras familjer. Teamet består idag av fyra medarbetare och de främsta arbetsuppgifterna är att ta emot ansökningar och anmälningar samt genomföra förhandsbedömningar. Vi handlägger enligt BBIC och du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för den jourverksamhet som förvaltningen har dagtid för anmälningar och ansökningar gällande barn och unga.

Din samverkan med andra externa instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn- och ungdomspsykiatrin, polis m.m. kommer vara mycket viktig. Men du kommer också att ha närheten till kollegor inom förvaltningen och Navigatorcenter så som vuxenhandläggare, handläggare för ekonomiskt bistånd, integration, skola och arbetsmarknad, där vi stöttar upp varandra när akuta situationer uppstår. Målet är att ha ett nära samarbete där parallella insatser i samverkan leder till bättre service och delaktighet för våra medborgare och skapar en bättre arbetsmiljö får våra medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har en socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC.

För att du på bästa sätt ska känna att du passar in i Navigatorcenter är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning.

Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Din erfarenhet är viktig för oss men också viljan att utveckla verksamheten vi nu bygger om så därför kommer vi att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till Vuxengruppen

Vi söker nu en socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykia... Visa mer
Vi söker nu en socialsekreterare till Vuxengruppen. Enheten ingår i processen Ett tryggt och hälsosamt liv. I vår process så arbetar vi bland annat med missbruksvård, våld i nära relation, socialpsykiatri. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt att du har B-körkort.

Vi ser helst att du har erfarenhet av likande utredningsarbete.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Drivs du av utmaningar och ogillar meningen det går inte? Då är du välkommen att söka tjänsten som familjehemssekreterare på arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen! Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du arbetar i? Drivs du av utmaningar och ogillar meningen det går inte? Då är du välkommen att söka tjänsten som familjehemssekreterare på arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!

Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Vår kärnverksamhet är att ge stöd och insatser så att människor når ett självständigt liv och egen försörjning. Vår förvaltning genomgår en stor förändringsresa där vi nu utvecklas mot en processtyrd organisation med ett processorienterat arbetssätt. I vårt nya arbetssätt vill vi på allvar sätta individens behov i centrum och utforma stöd och insatser utifrån dessa behov, för att individen så snabbt som möjligt ska nå målet om ett självständigt liv och egen försörjning. Att arbeta över gränserna såväl internt som externt ser vi som en självklarhet och vi vill att förvaltningen ska vara en arbetsplats som genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet.

Förvaltningen består av tre processer; Trygga barn i trygga familjer, Egen försörjning och Ett tryggt och hälsosamt liv. Utöver processerna är vi i uppstarten av det vi kallar för Navigatorcenter, som ska fungera som en väg in till förvaltningens samtliga verksamheter. Till stöd för förvaltningen och dess ledning finns en stab bestående av stabschef, nämndsekreterare, utvecklingsledare, projektledare samt SAS (socialt ansvarig samordnare).

Till enheten Resurs och familjerätt inom processen Trygga barn i trygga familjer söker vi nu en familjehemssekreterare. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i en trivsam arbetsmiljö med engagerade kollegor och ledare. Totalt består enheten av cirka 25 medarbetare fördelat på fem olika arbetsgrupper/funktioner. Familjestödet arbetar med beslutade öppenvårdsinsatser för barn, unga och deras familjer. I familjestödets uppdrag ingår också bemanning på familjecentralen och ungdomsmottagningen och olika typer av förebyggande arbete och gruppverksamheter för både barn och vuxna. Kommunens eget stödboende för unga i åldern 17-25 år, inklusive mobil verksamhet med stöd till unga i eget boende finns också inom enheten liksom den kommunala familjerådgivningen. På enheten finns också två handläggargrupper; familjehemssekreterare som arbetar med att rekrytera, utreda och handleda familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt familjerätten som arbetar med vårdnads-, boende- och umgängesmål, utredningar av faderskap och föräldraskap samt samarbetssamtal.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare kommer du att arbeta med rekrytering, utredning, handledning och utbildning av familjehem. I ditt dagliga arbete har du regelbunden kontakt med de familjehem du ansvarar för, med målet att de ska kunna klara sina uppdrag på bästa sätt och tillgodose de placerade barnens behov. Du har ett nära samarbete med barnhandläggarna, där ni tillsammans verkar för att varje enskild placering ska fungera och ni samverkar även med t.ex. skola, hälso- och sjukvård och andra instanser. Du ansvarar också för upprättande av avtal och ekonomisk ersättning till familjehemmen. I arbetet ingår att tillsammans med dina kollegor och ledning ansvara för och delta i utvecklingsarbetet av familjehemsvården. Arbetet innebär en del resor.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt. Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen! Vi söker nu två nya medarbetare, en tillsvidareanställd och en vikarie under sex månader. Vår förvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att ... Visa mer
Vill du vara med på en spännande resa där du har möjlighet att utvecklas hand i hand med den organisation du är en del i? Då är du välkommen att söka tjänsten som socialsekreterare till arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen!
Vi söker nu två nya medarbetare, en tillsvidareanställd och en vikarie under sex månader.

Vår förvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt i vårt arbete att forma förvaltningens arbete.

Just nu pågår ett förändringsarbete i förvaltningen där ett gemensamt navigationscenter skall bildas för ”en väg in” samt en process ” egen försörjning” ska arbeta med arbetsmarknadsfrågor, ekonomiskt bistånd, vuxenutbildning och integration. En spännande resa där du blir viktig för oss i processen.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Boutredningar, utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen). Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser där arbetet sker tillsammans med kollegorna på AME (arbetsmarknadsenheten), integration, vuxenutbildningen, vuxengruppen samt externa samarbetspartners som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och psykiatrin. Det gemensamma arbetet ska präglas av ett coachande förhållningssätt där individens behov ska styra insatserna mot egen försörjning.

Arbetsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

Vi söker två nya medarbetare, en tillsvidareanställd och en vikarie under sex månader.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde samt förmåga att planera/strukturera och arbeta självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet krävs.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare/vuxenhandläggare till Navigatorcentrum

Ansök    Apr 29    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppe... Visa mer
Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Vuxengruppens myndighetsutövning tillhör en av våra tre processer och har idag sju handläggare som utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik. Denna utökning av tjänst kommer organiseras under navigatorcentrum men jobba mot myndighetsprocessen. Navigatorcentrum kommer att jobba brett med arbetssättet ”en väg in” till förvaltningen och ansvara för den första utredning av behov som individen har av vår förvaltning. I navigatorcentrum kommer du att ha en bredd av kompetenser inom olika ansvarsområden till din hjälp.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation. Denna tjänst kommer att vara placerad på vår nya process som vi har valt att kalla Navigatorcenter. Detta innebär att dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara i vår mottagning. Du kommer att ha ansvar för den dagliga jouren gällande vuxenfrågorna. Du kommer att göra den första bedömningen i de inkomna ärendena för vidare handläggning och i vissa fall handlägga akuta placeringar inom våld i nära relation och LVM. Tjänsten i navigatorcentrum är nyinrättad och det kommer att finnas utrymme för att forma arbetssätt och samverkan med andra aktörer på ett nytänkande sätt.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför förvaltningen. Du kommer att ha ett bra stöd av förste socialsekreterare och närmaste chef i ditt dagliga arbete.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om och känna dig trygg med ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt att du har B-körkort.

Vi ser helst att du har erfarenhet av likande utredningsarbete. Men framför allt att du brinner för att utveckla dig och organisationen på ett positivt sätt för dem vi är till för. Engagemang och förmåga till nytänk kommer att vara meriterande så beskriv gärna om/hur du jobbat med tidigare utvecklingsarbete.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen

Ansök    Mar 29    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Barn- och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration ... Visa mer
Barn- och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består enheten barn och unga av 24 socialsekreterare varav nio arbetar som barnhandläggare och 15 arbetar med att utreda och följa upp insatser. Arbetsgruppen har till sin hjälp erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet. Arbetsgruppen kommer under våren att få förstärkning i form av två socialadministratör.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med myndighetsutövning gällande barn 0-18 år och deras familjer. Du kommer att ha utredningssamtal med familjer, konsulterande samtal med förskola, skola och sjukvård m.m. Du kommer att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut. Du kommer även att följa upp öppenvårdsinsatser och HVB-placeringar. Du kommer samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn- och ungdomspsykiatrin, polis m.m. Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med akuta situationer som kan uppstå i verksamheten. All handläggning sker enligt BBIC.

Hos oss har du möjlighet att teckna distansbetesavtal vilket innebär att du har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Vi söker dig som vill vara med att skapa en hållbar, effektiv och välfungerande socialtjänst med brukaren i fokus. Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare familjerätten

Familjerätten tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Inom förvaltningen finns verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildni... Visa mer
Familjerätten tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Inom förvaltningen finns verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Arbetet med att organisera den nya förvaltningen pågår och Vi söker dig som vill vara med att skapa en hållbar, effektiv och välfungerande socialtjänst med brukaren i fokus. Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till skratt och med gedigen erfarenhet inom såväl det familjerättsliga området som den sociala barn- och ungdomsvården.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten ingår du i ett mindre team där du jobbar tätt ihop med dina kollegor. Familjerättens arbetsuppgifter består i att:
• på uppdrag av domstol genomföra och skriva yttranden och utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesmål.
• utreda och följa upp adoptioner, både nationella och internationella.
• utreda faderskap och föräldraskap.
• bedriva samarbetssamtal med föräldrar som behöver stöd att komma överens i familjerättsliga frågor kring gemensamma barn.
• på separerade föräldrars begäran upprätta avtal om vårdnad, boende och umgänge.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och erfarenhet från det familjerättsliga området och/eller den sociala barn- och ungdomsvården. För att du ska passa i teamet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt och att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann och ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också ha ett särskilt intresse för de juridiska delar som kommer med det familjerättsliga arbetet och vara bekväm med att hantera konfliktfyllda situationer. Dessutom behöver du vara en hjälpsam kollega och fungera väl i nära samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Resor förekommer i tjänsten, därför är B-körkort ett krav.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till vuxengruppen

Ansök    Feb 16    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vuxengruppens myndighetsutövning i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen, IFO. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik. Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av del... Visa mer
Vuxengruppens myndighetsutövning i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen, IFO. Vuxengruppen har idag sju handläggare och vi utreder missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och tre arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Arbetsmarknad, kompetens och välfärdsförvaltnings kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk och/eller missbruksproblematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete inom våld i nära relation.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande, samt att du har B-körkort.

Vi ser helst att du har erfarenhet av likande utredningsarbete.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Barnhandläggare till enheten barn och unga

Ansök    Mar 28    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Barnhandläggarna har sin placering på enheten barn och unga. Barn och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområ... Visa mer
Barnhandläggarna har sin placering på enheten barn och unga. Barn och unga tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består enheten barn och unga av 9 st barnhandläggare samt barn- och ungdomsgruppen som har 15 socialsekreterare. Enheten har till sin hjälp erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet. Enheten kommer under våren att få ytterligare stöd i form av 2 socialadministratör.

Arbetet med att organisera den nya förvaltningen pågår och Vi söker dig som vill vara med att skapa en hållbar, effektiv och välfungerande socialtjänst med brukaren i fokus. Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande de familjehemsplacerade barnen och deras familjer. I arbetet ingår det att följa upp placeringen, göra omprövningar och överväganden av vården samt att följa upp eventuella öppenvårdsinsatser som barnet och dennes familj är beviljad. Det ingår också i arbetet att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut. Du kommer samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, barn och ungdomspsykiatri, polis m.m. Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med de akuta situationer som uppstår. Arbetet med familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år. Resor är vanligt förekommande då uppföljning i familjehemmet ska ske regelbundet. All handläggning sker enligt BBIC.

Hos oss har du möjlighet att teckna distansbetesavtal vilket innebär att du har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom resor är en del i tjänsten är B-körkort ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Projektledare till Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen

Ansök    Dec 22    Kristinehamns kommun    Socionom
Gillar du att bana ny mark och har ett intresse för socialt företagande? Då har vi jobbet för dig! Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen står inför en spännande utvecklingsfas där ASF, arbetsintegrerade socialt företagande, är en verksamhet som står på agendan. I det utvecklingsarbetet söker vi dig som har ett brinnande intresse för socialt arbete och en förmåga till entreprenörstänk. På arbete, kompetens och välfärdsförvaltnings arbetar vi för a... Visa mer
Gillar du att bana ny mark och har ett intresse för socialt företagande? Då har vi jobbet för dig!

Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen står inför en spännande utvecklingsfas där ASF, arbetsintegrerade socialt företagande, är en verksamhet som står på agendan. I det utvecklingsarbetet söker vi dig som har ett brinnande intresse för socialt arbete och en förmåga till entreprenörstänk.

På arbete, kompetens och välfärdsförvaltnings arbetar vi för att hjälpa människor till ett självständigt liv och egen försörjning. Förvaltningen är nybildad och innehåller i dagsläget verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning.

Som projektledare kommer du att tillhöra den del av förvaltningen som arbetar med frågor kring att hitta vägar till egen försörjning. Hos oss kommer du vara en självklar del av det utvecklingsarbete vi står mitt uppe i, likväl som du är den självklara drivande kraften i ditt uppdrag som projektledare.
Vår förvaltning genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi arbetar utifrån nämndens mål och utvecklar våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdragets första del ska du som projektledare arbeta fram förslag på de möjligheter som förvaltningen har att internt och externt bidra till utveckling och uppstart av ASF. Du ska även ta fram metoder på hur samverkan kan ske mellan förvaltningen och ASF samt övriga metoder där förvaltningen kan stödja ASF, som exempelvis via olika upphandlingsmetoder. Det gemensamma målet för insatserna är att uppnå ökade möjligheter till anställning för personer som står långt från arbetsmarknaden.

Tillsammans med nämnden för Arbete, kompetens och välfärd arbetar du fram den plan som ska ligga till grund för förvaltningens arbete med frågan. Genom handlingsplanens politiska förankring blir arbetet med ASF en del av organisationens strategiska satsningar.
I projektets andra fas ska implementering av beslutade metod- och utvecklingsområden ske.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med minst en eftergymnasial utbildning, eller liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, och som har god kännedom om målgrupper som av olika anledningar står långt från arbetsmarknaden och har god kunskap om statligt lönestöd.

Vi tror att du antingen har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör arbetsintegrerande socialt företagande eller har ett stort intresse av området och nu vill bidra med dina kunskaper som projektledare.

Självklart är du en person som har lätt för att skapa nya kontakter, har god kunskap om den lokala arbetsmarknaden och dess behov och har lätt att samverka med de olika parter som krävs för utveckling av arbetsintegrerande socialt företagande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss ska kan förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjerådgivare till Arbete, kompetens och välfärdsförvaltningen

Ansök    Jan 20    Kristinehamns kommun    Socionom
Familjerådgivningen i Kristinehamn är en självständig del av förvaltningen för Arbete, kompetens och välfärd och bedrivs på Familjecentralen Källan. Vi ansvarar också för familjerådgivning till innevånarna i Storfors kommun. Del av det förebyggande arbetet bedrivs genom deltagande i föräldragrupper på BMM och BVC samt öppna förskolan, främst på Källan men även i Storfors. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli s... Visa mer
Familjerådgivningen i Kristinehamn är en självständig del av förvaltningen för Arbete, kompetens och välfärd och bedrivs på Familjecentralen Källan. Vi ansvarar också för familjerådgivning till innevånarna i Storfors kommun. Del av det förebyggande arbetet bedrivs genom deltagande i föräldragrupper på BMM och BVC samt öppna förskolan, främst på Källan men även i Storfors.

Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjerådgivare har du ett självständigt planerings- och behandlingsansvar. Du kommer företrädesvis att arbeta med par som lever tillsammans och har relationsproblem. Det kan handla om konflikter, kommunikationsproblem eller akuta kriser. Det rör sig om behandlande samtal med terapeutisk inriktning.

En del par vill få hjälp att förbättra och behålla sin samlevnadsrelation, andra att separera på ett bra sätt för barnens skull och en del vill få stöd i att klargöra om samlevnaden ska fortsätta eller inte. Som familjerådgivare utför du ett varierat och mycket viktigt arbete. Familjerådgivning har en mycket viktig förebyggande funktion i relation till individers psykiska hälsa och barns uppväxtvillkor. Det är centralt att barnens perspektiv och behov hålls levande i samtalen med de vuxna. Det ingår även ett visst utåtriktat arbete samt att ta del av aktuell forskning kring familjeliv och omvärldsanalys.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller har annan likvärdig akademisk examen och minst grundläggande psykoterapeutisk utbildning (steg1) samt flerårig erfarenhet av arbete med människor i kris och med människor med relationsproblematik. Utöver det är det viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad samt att du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av arbete med familjerådgivning.
Vi söker dig som
• är flexibel och har lätt att anpassa dig och ditt arbete efter rådande förutsättningar
• trivs med ett självständigt arbete där du tar ansvar för att lägga upp arbetet så det gynnar våra klienter
• har hög servicekänsla
• mycket väl kan formulera dig i tal och skrift
• har B-körkort (resor i arbetet kan förekomma)

Meriterande är:
• erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• erfarenheter av liknande arbetsuppgifter
• sexologiutbildning
• ubildningar inom EFT(emotionally focused therapy och CFT(Compassion focused therapy).

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös och öppen för att tänka om och nytt. Du har god kommunikativ förmåga och ser lösningar istället för hinder.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss kan du förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen

Ansök    Jan 19    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Barn- och ungdomsgruppen tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, in... Visa mer
Barn- och ungdomsgruppen tillhör arbete, kompetens och väldfärdsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Förvaltningens kärnverksamhet är, att ge stöd och hjälp för att människor ska bli självförsörjande och leva ett självständigt liv, att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar och vuxna stöd, hjälp och service samt att arbeta för vuxnas lärande. Förvaltningen är nybildad och innehåller verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. Förvaltningen ska genomsyras av öppenhet, transparens och prestigelöshet. Vi kommer att arbeta utifrån nämndens mål och utveckla våra verksamheter för att ge medborgarna den bästa servicen. Alla lämpliga insatser kommer att samlas under ett tak, vilket vi tror kommer att gynna medborgarna. Att jobba över gränserna såväl internt som externt kommer att bli mycket viktigt.

Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består barn- och ungdomsgruppen av totalt 22 socialsekreterare varav 4 arbetar i ett mottagningsteam och resterande utreder och följer upp insatser. Arbetsgruppen har till sin hjälp 2,5 erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet. Arbetsgruppen kommer under våren att få ytterligare förstärkning i form av en socialadministratör.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande barn- och unga, 0-18 år och deras familjer. I arbetet ingår att hålla utredningssamtal, referenssamtal och konsulterande samtal med barnet/den unge och det nätverk som finns runtomkring, såväl på ett privat som på ett professionellt plan. Det ingår också i arbetet att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut. Du kommer även att följa upp öppenvårdsinsatser samt HVB-placeringar. I många fall kommer du samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, polis m.m. Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med de akuta situationer som kan uppstå inom den sociala barn- och ungdomsvården. Beordrad övertid kan förekomma. All handläggning sker enligt BBIC.

KVALIFIKATIONER
Arbetet med att organisera den nya förvaltningen pågår och vi söker dig som vill vara med att skapa en hållbar, effektiv och välfungerande socialtjänst med brukaren i fokus. Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och effektiv och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Kristinehamns kommun är en arbetsplats med många medarbetare, som i sin tur genom arbete inom olika verksamheter möter många av kommunens invånare.

Vi arbetar för ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och kommunikation. Våra ledord för medarbetarskap är delaktighet, ansvarstagande och kompetens vilket vi tror bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö som ger kraft, energi samt arbetsglädje på jobbet.

Som anställd hos oss ska kan förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Ansök    Aug 25    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen! På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till... Visa mer
Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen!

På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till enheten hör även en budget och skuld/konsumentrådgivare. Ekonomienheten i Kristinehamn ligger just nu organiserad under Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg. Vi står precis i startgroparna för en omorganisation där en gemensam förvaltning skall bildas för Arbetsmarknadsenheten, enheten för ekonomiskt bistånd, Vuxenutbildningen och Integrationsenheten. En spännande resa där du blir viktig för oss i processen. Nu söker vi en ny medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.
Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.


ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Boutredningar, utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen). Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bla. AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK, psykiatrin.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Vikarierande socialsekreterare till barn- och ungdomsgruppen

Ansök    Aug 30    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
En av våra kollegor går vidare till andra arbetsuppgifter inom förvaltningen och vi söker därför en ny kollega. Vi erbjuder ett vikariat med framtida möjlighet till tillsvidareanställning. Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på barn- och ungdomsgruppen, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består barn- o... Visa mer
En av våra kollegor går vidare till andra arbetsuppgifter inom förvaltningen och vi söker därför en ny kollega. Vi erbjuder ett vikariat med framtida möjlighet till tillsvidareanställning.

Kristinehamns kommun har under de senaste åren satsat stort på barn- och ungdomsgruppen, med fokus på att skapa förutsättningar för en rimlig arbetsbelastning, en god psykosocial arbetsmiljö, kontinuitet och strukturerad introduktion för nyanställda. Idag består barn- och ungdomsgruppen av totalt 22 socialsekreterare varav 4 arbetar i ett mottagningsteam och resterande utreder och följer upp insatser. Arbetsgruppen har till sin hjälp två erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet.

Barn och ungdomsgruppen tillhör individ- och familjeomsorgen som i sin tur är organiserad inom förvaltningen Arbete, kompetens och välfärd.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med myndighetsutövning gällande barn- och unga, 0-18 år och deras familjer. I arbetet ingår att hålla utredningssamtal, referenssamtal och konsulterande samtal med barnet/den unge och det nätverk som finns runtomkring, såväl på ett privat som på ett professionellt plan.
Det ingår också i arbetet att dokumentera och sammanställa beslutsunderlag, göra risk- och skyddsbedömningar och att fatta olika typer av myndighetsbeslut. Du kommer även att följa upp öppenvårdsinsatser samt HVB-placeringar. I många fall kommer du samverka med andra instanser, så som skola, hälso- och sjukvård, polis m.m.

Du behöver vid behov också kunna delta i arbetet med de akuta situationer som kan uppstå inom den sociala barn- och ungdomsvården. Beordrad övertid kan förekomma. All handläggning sker enligt BBIC.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt.

Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen.

Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare i familjehemsgruppen

Ansök    Aug 11    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna... Visa mer
Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

I familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Gruppen består av 20 medarbetare med olika arbetsuppgifter. Två av medarbetarna arbetar som 1:e socialsekreterare och har som uppgift att vara ett stöd i arbetet runt de placerade barnen. 8 medarbetare fungerar som barnhandläggare. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor då en av våra kollegor går vidare till andra utmaningar.

Kristinehamns kommun vill att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så att alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta primärt med barn som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Du kommer också arbeta i samverkan med professionella runt barnet såsom barn och ungdomspsykiatri, skola, förskola m.fl.

Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långvariga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år. All handläggning sker enligt BBIC.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC. För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att ha stor möjlighet att själv planera ditt arbete och det är därför viktigt att du har god förmåga till struktur och ordning och inte minst är ansvarstagande. Du behöver också vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Samtidigt är det viktigt för oss att du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete och att du vill och kan bidra till den kollegiala gemenskapen. Vidare så behöver du även ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, vara flexibel och snabbt kunna ställa om när dagen inte blir som det var tänkt.

Då det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Vikarierande socialsekreterare till ekonomigruppen

Ansök    Jun 16    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen! På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till... Visa mer
Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen!

På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till enheten hör även en budget och skuld/konsumentrådgivare.

Ekonomienheten i Kristinehamn ligger just nu organiserad under Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg. Vi står precis i startgroparna för en omorganisation där en gemensam förvaltning skall bildas för Arbetsmarknadsenheten, enheten för ekonomiskt bistånd, Vuxenutbildningen och Integrationsenheten. En spännande resa där du blir viktig för oss i processen. Nu söker vi en ny medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.

Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd. Boutredningar, utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen). Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bland annat AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK, psykiatrin.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till familjerätten

Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. En av våra kollegor har fått ny anställning inom förvaltningen och vi behöver därför en ny kollega! Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till skratt och med gedigen erfare... Visa mer
Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. En av våra kollegor har fått ny anställning inom förvaltningen och vi behöver därför en ny kollega!

Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till skratt och med gedigen erfarenhet inom såväl det familjerättsliga området som den sociala barn- och ungdomsvården.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten ingår du i ett mindre team där du jobbar tätt ihop med dina kollegor. Familjerättens arbetsuppgifter består i att:
• på uppdrag av domstol genomföra och skriva yttranden och utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesmål.
• utreda och följa upp adoptioner, både nationella och internationella.
• utreda faderskap och föräldraskap.
• bedriva samarbetssamtal med föräldrar som behöver stöd att komma överens i familjerättsliga frågor kring gemensamma barn.
• på separerade föräldrars begäran upprätta avtal om vårdnad, boende och umgänge.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och gärna erfarenhet från det familjerättsliga området och/eller den sociala barn- och ungdomsvården. För att du ska passa i teamet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt och att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann och ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du behöver också ha ett särskilt intresse för de juridiska delar som kommer med det familjerättsliga arbetet och vara bekväm med att hantera konfliktfyllda situationer. Dessutom behöver du vara en hjälpsam kollega och fungera väl i nära samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Resor förekommer i tjänsten, varför B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen! På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till... Visa mer
Vi söker en ny kollega till ekonomigruppen!

På ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utredda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 15 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Vi har delat upp arbetet i ett Mottag där 4 socialsekreterare arbetar med att ta emot nybesök och jour och övriga arbetar med fortlöpande ansökningar, följer upp självförsörjningsplaner och beviljade insatser. Till enheten hör även en budget och skuld/konsumentrådgivare.

Ekonomienheten i Kristinehamn ligger just nu organiserad under Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg. Vi står precis i startgroparna för en omorganisation där en gemensam förvaltning skall bildas för Arbetsmarknadsenheten, enheten för ekonomiskt bistånd, Vuxenutbildningen och Integrationsenheten. En spännande resa där du blir viktig för oss i processen. Nu söker vi en ny medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd tjänsten är placerad på Mottaget. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.
Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare med placering på Mottaget kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd vid nybesök, boutredningar, utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen). Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bla. AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK, psykiatrin.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Barnhandläggare till familjehemsgruppen

Ansök    Feb 26    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Till vår grupp söker vi nu en barnhandläg... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Till vår grupp söker vi nu en barnhandläggare.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta primärt med barn som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk.

Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen. Detta innebär kontakter med skola/förskola, barn- och ungdomspsykiatrin och andra kontakter som barnet har.

Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år. Resor är vanligt förekommande då uppföljning i familjehemmet ska ske regelbundet.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och arbeta självständigt och i team. Arbetet kräver flexibilitet men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsgruppen

Ansök    Feb 26    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Till vår grupp söker vi nu ytterligare en... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Till vår grupp söker vi nu ytterligare en familjehemssekreterare. Gruppen familjehemssekreterare utökas från 4 till 5 personer.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena handikappomsorg, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare arbetar man med att rekrytera, utreda och handleda familjehem. Rekryteringsarbetet går ut på att hitta lämpligt familjehem som matchar ett specifikt barns behov. I utredningsfasen ska det tilltänkta familjehemmets livssituation utredas för att sedan matchas med barnet. När ett barn sedan är placerat ska familjehemmet handledas kontinuerligt, både i stora och små frågor. I detta arbete ingår även uppdraget att utbilda familjehemmen. Familjehemssekreterare arbetar i nära samarbete med barnhandläggare i familjehemsgruppen och utredare i barn- och ungdomsgruppen.

Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år. Resor är vanligt förekommande i både utredningsfas och i regelbundna uppföljningar i familjehemmet.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och arbeta självständigt och i team. Arbetet kräver flexibilitet men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Erfarna Socionomkonsulter till Cura Nord

På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor! Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inrikting mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor. Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll? Just nu söker vi socionomer so... Visa mer
På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor!
Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inrikting mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor.
Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll?
Just nu söker vi socionomer som vill arbeta med framtida uppdrag inom:
Barn och unga
LSS
Vuxna/missbruk
Ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd
Familjerätt
1:e socialsekreterare och enhetschefer

Just nu söker vi också specifikt dig med kompetens inom:
Våld i nära relation
Familjehem

Kvalifikationer
Du har en Socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning
Du behärskar olika system ex. procapita, reserva, pulsen combine
Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
Du som person är trygg, driven, engagerad och brinner för att hjälpa människor
Det är meriterande om du har körkort och tillgång till egen bil.

Vad kan vi ge dig?
Som konsult hos oss på Cura Nord får du ett personligt bemötande och vi vill lära känna dig för att på bästa sätt matcha uppdrag baserat på din kompetensprofil, drivkraft och geografiska preferens.
Trygga anställningsvillkor
Konkurrenskraftig lön
Kompetensutvecklingsbidrag
Professionell handledning av legitimerad psykolog eller erfarna ärendehandledare
Två dedikerade konsultchefer som kommer göra allt för att stötta dig i ditt liv, arbetsliv och utveckling
Ett mindre bemanningsföretag med stort hjärta och hög kvalitetsnivå

Behovet av din kompetens inom detta område är värdefull. Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag, där kan du också se aktuella uppdrag!
Vid frågor ring 090- 34 00 140
Tillsammans kan vi hjälpa fler människor i behov!
Med vänlig hälsning, Lina & Joakim Visa mindre

Vikarierande socialsekreterare till Barn och ungdomsgruppen samt Familjehem

Till Barn- och ungdomsgruppen söker vi nu två vikarier till vår härliga arbetsgrupp. Vikariaten sträcker sig över 1 år. Barn- och ungdomsgruppen består idag av 20 socialsekreterare, varav 4 arbetar i ett mottagningsteam, 4 arbetar med uppföljning av insats och 12 arbetar med utredning. Arbetsgruppen har till sin hjälp två erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet. Till Familjehemsgruppen söker vi en vikarierande b... Visa mer
Till Barn- och ungdomsgruppen söker vi nu två vikarier till vår härliga arbetsgrupp. Vikariaten sträcker sig över 1 år. Barn- och ungdomsgruppen består idag av 20 socialsekreterare, varav 4 arbetar i ett mottagningsteam, 4 arbetar med uppföljning av insats och 12 arbetar med utredning. Arbetsgruppen har till sin hjälp två erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet.

Till Familjehemsgruppen söker vi en vikarierande barnhandläggare. Vikariatet sträcker sig ett halvår. Familjehemsgruppen arbetar bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Totalt är vi 20 personer som arbetar i gruppen.

Barn- och ungdomsgruppen och Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Inom IFO arbetar vi förutom med stöd till barn, unga och familjer även med stöd till vuxna missbrukare och personer med psykisk ohälsa/funktionsvariationer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med barn och unga, 0-18 år och deras familjer. Arbetet innefattar myndighetsutövning i form av utredningar och uppföljningar av beviljade insatser (öppenvård och HVB-placeringar) enligt SoL och LVU. All handläggning görs enligt BBIC.

Som barnhandläggare i Familjehemsgruppen kommer du att arbeta primärt med barn som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC.
För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt, samtidigt som du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete. Du behöver ha en god förmåga att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.
Resor förekommer frekvent i tjänsten, varför B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till familjerätten

Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. Gruppen behöver förstärkning under tiden som en kollega är föräldraledig. Anställningen är tidsbegränsad till sista augusti 2021. Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till... Visa mer
Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun.

Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. Gruppen behöver förstärkning under tiden som en kollega är föräldraledig. Anställningen är tidsbegränsad till sista augusti 2021. Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till skratt och med gedigen erfarenhet inom såväl det familjerättsliga området som den sociala barn- och ungdomsvården.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten ingår du i ett mindre team där du jobbar tätt ihop med dina kollegor. Familjerättens arbetsuppgifter består i att:
• på uppdrag av domstol genomföra och skriva yttranden och utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesmål.
• utreda och följa upp adoptioner, både nationella och internationella.
• utreda faderskap och föräldraskap.
• bedriva samarbetssamtal med föräldrar som behöver stöd att komma överens i familjerättsliga frågor kring gemensamma barn.
• på separerade föräldrars begäran upprätta avtal om vårdnad, boende och umgänge.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och gärna erfarenhet från det familjerättsliga området och/eller den sociala barn- och ungdomsvården. För att du ska passa i teamet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt och att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du behöver vara noggrann och ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också ha ett särskilt intresse för de juridiska delar som kommer med det familjerättsliga arbetet och vara bekväm med att hantera konfliktfyllda situationer. Dessutom behöver du vara en hjälpsam kollega och fungera väl i nära samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Resor förekommer i tjänsten, varför B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Förste socialsekreterare till familjehemsgruppen

Ansök    Feb 26    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Vi förstärker nu arbetsgruppen med ytterl... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi bland annat med rekrytering och handledning av familjehem, barn placerade i familjehem och rekrytering av kontaktpersoner/kontaktfamiljer. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv. Vi förstärker nu arbetsgruppen med ytterligare en 1:e socialsekreterare.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.
ARBETSUPPGIFTER
Som 1:e socialsekreterare har du tillsammans med din närmsta kollega det operativa ansvaret i den dagliga driften i familjehemsgruppen. Det innebär att du leder och fördelar såväl det planerade som det akuta arbetet.

Du har också ett tydligt handledningsuppdrag gentemot handläggarna, då du ska fungera som en samrådsfunktion och vara ett stöd i svåra beslut och bedömningar. Du har introduktionsansvar för nyanställda, läser utredningar och fungerar som en coach i yrkesrollen för de mer oerfarna handläggarna. Du företräder också nämnden i förvaltnings- och tingsrätt.

Dessutom är du enhetschef behjälplig i t ex olika samverkansforum, i utvecklings- och rutinarbete och i att sammanställa statistik och olika typer av underlag för verksamheten. Tjänsten kommer också innefatta ansvar för avtalen mellan socialtjänst och familjehem eller familjehemskonsulenter.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och flerårig erfarenhet från den sociala barn- och ungdomsvården. Du är självgående, med stor förmåga att ta eget ansvar och att arbeta självständigt och du trivs med att ha en framträdande roll i gruppen. Du behöver vara noggrann, kunna uttrycka dig mycket väl i skrift och tal och vara bekväm med att fatta snabba beslut och att göra självständiga bedömningar. Du är lugn och trygg med stor social kompetens, god förmåga till samverkan och en personlig mognad. Det är också viktigt att du besitter ett organisatoriskt perspektiv och har förståelse för arbetsgruppens roll och funktion i ett större sammanhang. Arbetet kräver flexibilitet men också prestigelöshet. En god datorvana är också en förutsättning.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till familjerätten

Ansök    Sep 11    Kristinehamns kommun    Socialsekreterare
Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. En av medarbetarna ska nu vara föräldraledig varför vi söker en vikarie. Anställningen är tidsbegränsad till i mars 2021 men med eventuell möjlighet till förlängning t.o.m. augusti 2021. Arbe... Visa mer
Familjerätten ingår i enheten Barn- och ungdomsgruppen, vilken tillhör verksamhetsområdet individ- och familjeomsorgen (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun.

Familjerätten består av fyra medarbetare, varav en har särskilt samordningsansvar för gruppen. En av medarbetarna ska nu vara föräldraledig varför vi söker en vikarie. Anställningen är tidsbegränsad till i mars 2021 men med eventuell möjlighet till förlängning t.o.m. augusti 2021. Arbetsgruppen är väl sammansvetsad, med högt i tak, nära till skratt och med gedigen erfarenhet inom såväl det familjerättsliga området som den sociala barn- och ungdomsvården.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten ingår du i ett litet team där du jobbar tätt ihop med dina kollegor. Familjerättens arbetsuppgifter består i att:
• på uppdrag av domstol genomföra och skriva yttranden och utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesmål.
• utreda och följa upp adoptioner, både nationella och internationella.
• utreda faderskap och föräldraskap.
• bedriva samarbetssamtal med föräldrar som behöver stöd att komma överens i familjerättsliga frågor kring gemensamma barn.
• på separerade föräldrars begäran upprätta avtal om vårdnad, boende och umgänge.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har socionomexamen och gärna erfarenhet från det familjerättsliga området och/eller den sociala barn- och ungdomsvården. För att du ska passa i teamet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt och att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.
Du behöver vara noggrann och ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också ha ett särskilt intresse för de juridiska delar som kommer med det familjerättsliga arbetet och vara bekväm med att hantera konfliktfyllda situationer. Dessutom behöver du vara en hjälpsam kollega och fungera väl i nära samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Resor förekommer i tjänsten, varför B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Samordnare till projektet Samverkan & Närvaro

Ansök    Sep 17    Kristinehamns kommun    Socionom
Skolförvaltningen och socialförvaltningen i Kristinehamns kommun tar ett tydligare tag kring samverkan med ett tvåårigt projekt kring samverkan och närvaro. Målen för projektet är både kort- och långsiktiga och handlar om ökad måluppfyllelse som i förlängningen leder till minskat försörjningsstöd. Vi söker vi nu en samordnare till projektet Samverkan & Närvaro. Arbetet i projektet sker i nära samverkan med elevhälsan i Kristinehamns kommun. Elevhälsan bes... Visa mer
Skolförvaltningen och socialförvaltningen i Kristinehamns kommun tar ett tydligare tag kring samverkan med ett tvåårigt projekt kring samverkan och närvaro. Målen för projektet är både kort- och långsiktiga och handlar om ökad måluppfyllelse som i förlängningen leder till minskat försörjningsstöd. Vi söker vi nu en samordnare till projektet Samverkan & Närvaro.

Arbetet i projektet sker i nära samverkan med elevhälsan i Kristinehamns kommun.
Elevhälsan består av ca 40 personer, kuratorer, psykologer, specialpedagoger, skolsköterskor och studie- och yrkesvägledare. Elevhälsan är placerad på de olika skolorna i kommunen, men har också sin tillhörighet centralt då närmsta chef är elevhälsostrategen som också kommer att vara ansvarig chef för anställningen i detta projekt.

Skolförvaltningens ansvarsområde omfattar verksamhet för barn från ett år till vuxna i utbildning. Verksamheten omfattar skolstab, förskola och familjedaghem, grundskola inklusive särskola, gymnasieskola inklusive särskola och vuxenutbildning samt musik- och kulturskola.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska arbeta med fokus på att undanröja hinder för elevers närvaro. I det arbete ingår att identifiera orsaker till frånvaro samt att utveckla kunskap och möjlighet att sätta in åtgärder som ökar elevens närvaro. Dessa insatser bör utvecklas både i relation till socialförvaltningens uppdrag samt till skolförvaltningens uppdrag.

I projektet ingår också arbete med att få till fungerande samverkansrutiner mellan skola och socialtjänst, främst med fokus på frånvaro men också utifrån andra behov av samverkan. Detta gäller myndighetsutövningen men även främjande, förebyggande och åtgärdande insatser.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en bakgrund som socionom, beteendevetare eller specialpedagog och du har ett tydligt barn- och ungdomsperspektiv. Du har erfarenhet av samverkan mellan skola och socialtjänst samt av frågor rörande problematisk skolfrånvaro.

Du arbetar självständigt och har lätt för att samarbeta med andra och du är driven och engagerad i ditt arbete.

B-körkort krävs eftersom det ingår resor till våra enheter i kommunen.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till barn- och ungdomsgruppen sökes

Kristinehamns kommun har satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården och som ett led i detta arbete ska barn- och ungdomsgruppen förstärkas. Det innebär att vi nu söker ytterligare tre kollegor till vår duktiga arbetsgrupp. Barn- och ungdomsgruppen kommer då att bestå av totalt 22 socialsekreterare, varav fyra arbetar i ett mottagningsteam. Arbetsgruppen har till sin hjälp två erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagl... Visa mer
Kristinehamns kommun har satsat stort på den sociala barn- och ungdomsvården och som ett led i detta arbete ska barn- och ungdomsgruppen förstärkas. Det innebär att vi nu söker ytterligare tre kollegor till vår duktiga arbetsgrupp. Barn- och ungdomsgruppen kommer då att bestå av totalt 22 socialsekreterare, varav fyra arbetar i ett mottagningsteam. Arbetsgruppen har till sin hjälp två erfarna 1:e socialsekreterare som leder, fördelar och stöttar i det dagliga arbetet.

Barn- och ungdomsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Inom IFO arbetar vi förutom med stöd till barn, unga och familjer även med stöd till vuxna missbrukare och personer med psykisk ohälsa/funktionsvariationer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med barn och unga, 0-18 år och deras familjer.
Arbetet innefattar myndighetsutövning i form av utredningar och uppföljningar av beviljade insatser (öppenvård och HVB-placeringar) enligt SoL och LVU. All handläggning görs enligt BBIC.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomexamen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av den sociala barn- och ungdomsvården och av att jobba enligt BBIC.

För att du ska passa för arbetet är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta självständigt, samtidigt som du är en hjälpsam kollega som gillar lagarbete. Du behöver ha en god förmåga att kunna planera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt vara bekväm med att fatta självständiga beslut utifrån gällande lagstiftning.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Resor förekommer i tjänsten, varför B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till vuxengruppen sökes

Vuxengruppens myndighetsutövning i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen IFO. Vuxengruppen har idag sex handläggare och vi utreder, missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och två arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik. Nu utökar vi gruppen med en socialsekreterare inom socialpsykiatrin. Som medarbetare i Kristine... Visa mer
Vuxengruppens myndighetsutövning i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen IFO. Vuxengruppen har idag sex handläggare och vi utreder, missbruk- och beroendeproblematik, våld i nära relation samt socialpsykiatri. Fyra av oss jobbar i huvudsak med att utreda missbruks- och beroendeproblematik och två arbetar med att utreda socialpsykiatrisk problematik. Nu utökar vi gruppen med en socialsekreterare inom socialpsykiatrin.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har en socialpsykiatrisk problematik. Som socialsekreterare arbetar du med myndighetsutövning och beslutsfattande enligt socialtjänstlagen och LVM. I arbetet ingår det att samverka med andra myndigheter. I arbetets uppgifter ingår även en viss del utredningsarbete i våld i nära relation samt missbruk- och beroendeproblematik.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialpsykiatri, missbruks- och beroendeproblematik och våld i nära relation. Vi ser gärna att du är stresstålig och har lätt för att fokusera. Du bör tycka om ett omväxlande arbete och ha en god administrativ förmåga. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt datorvana. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt.

Kunskaper inom IBIC/ASI, audit/dudit samt MI (motiverande intervjuteknik) och psykosocialt behandlingsarbete är meriterande samt att du har B-körkort.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Vi söker nya kollegor till ekonomigruppen! Vi söker en person för tillsvidaretjänst samt en person till längre vikariat med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter vikariatstiden. I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Gruppen består av ett 15-tal personer som arbetar med ekonomiskt bistånd inklusive en 1:e socialsekreterare. Utifrån att en medarbetare antagit nya utmaningar ... Visa mer
Vi söker nya kollegor till ekonomigruppen! Vi söker en person för tillsvidaretjänst samt en person till längre vikariat med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter vikariatstiden.

I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Gruppen består av ett 15-tal personer som arbetar med ekonomiskt bistånd inklusive en 1:e socialsekreterare. Utifrån att en medarbetare antagit nya utmaningar inom organisationen och på grund av föräldraledighet så söker vi nu nya medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att anta olika perspektiv.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och i det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare inom ekonomigruppen kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd, boutredningar, utreda rätten till ekonomiskt bistånd vid våld i nära relation samt utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen).

Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bland annat AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK och psykiatrin. Idag arbetar alla socialsekreterare i teamet med alla förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Våra nya kollegor ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta både självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjehemssekreterare sökes

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 20 personer som arbetar här och fyra av oss arbetar specifikt som familjehemssekreterare. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att anta ol... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 20 personer som arbetar här och fyra av oss arbetar specifikt som familjehemssekreterare. Nu söker vi en person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att anta olika perspektiv.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare kommer du arbeta med att rekrytera, handleda och skriva avtal med familjehem. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av familjehemmen och ett nära samarbete med barnhandläggarna som har det familjehemsplacerade barnets ärende. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och får möjlighet att successivt slussas in i arbetet. Därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och att arbeta både självständigt och i team. Att du har kunskap om BBIC och har utbildning i TMO (traumamedveten omsorg) är önskvärt. Arbetet med familjehem kräver flexibilitet, men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socionomkonsulter till Cura Nord

Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll? Vill du arbeta som socionomkonsult och bidra med din kompetens till landets socialtjänster? Vi på Cura Nord kan då vara precis det du söker som din näste arbetsgivare!Just nu söker vi socionomer som vill arbeta med uppdrag inom:Barn och ungaLSSVuxna/missbrukEkonomiskt bistånd/försörjningsstödFamiljerätt1:e socialsekreterare och enhetscheferKvalifikationerVi söker Dig med socionomexamen och f... Visa mer
Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll? Vill du arbeta som socionomkonsult och bidra med din kompetens till landets socialtjänster? Vi på Cura Nord kan då vara precis det du söker som din näste arbetsgivare!Just nu söker vi socionomer som vill arbeta med uppdrag inom:Barn och ungaLSSVuxna/missbrukEkonomiskt bistånd/försörjningsstödFamiljerätt1:e socialsekreterare och enhetscheferKvalifikationerVi söker Dig med socionomexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har god erfarenhet inom verksamhetsstöd (såsom procapita, treserva, viva eller motsvarande) och att du hanterar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har körkort och tillgång till egen bil. Då du kommer att möta människor i utsatta situationer önskar vi att du som person är trygg, driven, engagerad och brinner för att hjälpa människor i behov. Ditt arbete är viktigt! Inom barn/unga ser vi helst att du använt dig av verktyget BBiC (gärna den reviderade upplagan). Ett stort plus är att du även har använt dig av Signs of safety som arbetssätt! Vad kan vi ge dig?Som konsult hos oss på Cura Nord lär vi känna dig som konsult först. Vi letar sedan uppdrag baserat på din kunskap, drivkraft och geografiska preferens. Vi erbjuder:Trygga anställningsvillkorKonkurrenskraftig lönKompetensutvecklingsbidragProfessionell handledning av legitimerad psykolog eller erfarna ärendehandledare Tvådedikerade konsultchefer som kommer göra allt för att stötta dig i ditt liv, arbetsliv och utvecklingEtt mindre bemanningsföretag med stort hjärta och hög kvalitetsnivåCura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretagmed inriktning mot socionomer och deras arbetsmarknad. Om du är intresserad av att veta mer om oss och vad vi erbjuder, klicka in på vår hemsida www.curanord.se eller slå oss en pling på 090-34 00 140 så berättar vi mer.Läs gärna artikeln om oss i tidningen Framtidens karriär – Socionom: https://socionomkarriar.se/presentation/manniskor-som-hjalper-manniskor-2/Behovet av din kompetens inom detta område växer - så vi önskar att komma i kontakt med dig snarast möjligt för att kunna erbjuda dig ett trivsamt uppdrag och en anställning där du verkligen gör skillnad. Ansök redan idag! :) Vi lovar att återkoppla till dig så snabbt vi bara kan.Tillsammans kan vi hjälpa fler människor i behov!Med vänlig hälsning, Lina & Joakim Visa mindre

Barnhandläggare sökes

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 20 personer som arbetar här och sju av oss arbetar specifikt som barnhandläggare. Nu söker vi en åttonde person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att anta ol... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 20 personer som arbetar här och sju av oss arbetar specifikt som barnhandläggare. Nu söker vi en åttonde person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att anta olika perspektiv.
Vi söker också en vikarie för en barnhandläggare för ensamkommande barn, som ska vara föräldraledig.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta primärt med barn som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

På vikariatet som barnhandläggare för ensamkommande barn har man också ansvar för ensamkommande barn placerade på HVB.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och får möjlighet att succesivt slussas in i arbetet. Därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Våra nya kollegor ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och att arbeta både självständigt och i team. Att du har kunskap om BBIC och har utbildning i TMO (traumamedveten omsorg) är önskvärt. Arbetet med barn placerade i familjehem kräver flexibilitet, men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Vi söker nya kollegor till ekonomigruppen! Vi söker två personer för tillsvidaretjänst samt några personer till längre vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning efter vikariatstiden. I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 13 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Till enheten hör även en budget- och skuld/konsumentrådgivare samt ... Visa mer
Vi söker nya kollegor till ekonomigruppen! Vi söker två personer för tillsvidaretjänst samt några personer till längre vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning efter vikariatstiden.

I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 13 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Till enheten hör även en budget- och skuld/konsumentrådgivare samt två bosamordnare som har ansvar för uppföljning av socialtjänstens andrahandskontrakt. Nu söker vi flera nya medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och i det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare inom ekonomigruppen kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd, boutredningar, utreda rätten till ekonomiskt bistånd vid våld i nära relation samt utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen).

Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bland annat AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK och psykiatrin. Idag arbetar alla socialsekreterare i teamet med alla förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Våra nya kollegor ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta både självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Handläggare med inriktning mot könsidentitetsfrågor, kvinnosjukvården

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland. Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. ARBETSUPPGIFTER Kvinnosjuk... Visa mer
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

ARBETSUPPGIFTER
Kvinnosjukvården är en stolt HBTQ-certifierad verksamhet med ungefär 200 medarbetare och är uppdelad i förlossning, gynekologisk mottagning och obstetrisk öppenvård samt avdelning 14 som i sin tur är uppdelad i två enheter, gynekologi och obstetrik (BB/förvård).

Vi vill nu ge bättre stöd till personer som funderar över sin könsidentitet och har därför fått utökat uppdrag att stötta personer vid könsidentitetsutredningar.

I den rollen har du ett viktigt uppdrag som stödfunktion för unga såväl som vuxna, som söker stöd före under och efter en könsidentitetsutredning. Du ger samtalsstöd och stöttar personerna och deras anhöriga och koordinerar kontakter med övriga aktörer som är viktiga.

I uppdraget ingår även utbildning och informationsspridning till vårdpersonal och vårdenheter.
Du förväntas ta en aktiv roll i utvecklingsarbetet för transfrågor i t.ex. upprättande av riktlinjer, vårdrutiner och att säkerställa flöden mellan vårdgrannar samt kontakt med utredningsenhet.

KVALIFIKATIONER
Du är socionom gärna legitimerad eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är bra om du har grundläggande utbildning inom psykoterapi eller liknande kompetens. Du har även kompetens inom sexologi och mycket god kompetens inom könsidentitetsfrågor.

Du har dokumenterad god förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera och föra ut budskap.

Du är drivande och van att jobba med utveckling. Eftersom arbetet innebär ett stort kontaktnät är det avgörande att du uppskattar att arbeta med många olika kompetenser.

ÖVRIGT
Inför anställning ska du som sökande kunna uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister.
Utdraget får inte vara äldre än ett år.

Du hittar blanketten på www.polisen.se "blankett för begäran om utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister §9".

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Arbetsmarknadsenheten söker Arbetskonsulent

Är du en positiv problemlösare med ett stort engagemang för att stötta människor ut i arbete eller studier? Då har vi uppdraget för dig! Vi söker nu en arbetskonsulent som passar in i vårt kreativa arbetslag på Arbetsmarknadsenheten. Arbetsmarknadsenheten i Kristinehamn ligger organiserad under Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg. Den består av tre egna enheter. En stadsbordgård, en skog- och hantverks enhet och en administrativ enhet som ar... Visa mer
Är du en positiv problemlösare med ett stort engagemang för att stötta människor ut i arbete eller studier? Då har vi uppdraget för dig!

Vi söker nu en arbetskonsulent som passar in i vårt kreativa arbetslag på Arbetsmarknadsenheten.

Arbetsmarknadsenheten i Kristinehamn ligger organiserad under Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg. Den består av tre egna enheter. En stadsbordgård, en skog- och hantverks enhet och en administrativ enhet som arbetar mycket tätt tillsammans. Vårt kärnuppdrag är att stödja och stärka människor som står utanför arbetsmarknaden till egen försörjning. För att nå våra mål arbetar vi på enheten med bl.a. tidsbegränsade anställningar, praktik, vägledning, jobbsökaraktiveter, matchning och arbetsförmågebedömning. Arbetssättet präglas av ansvarskänsla samt god samarbetsförmåga. Våra uppdrag kommer i huvudsak från försörjningsstöd. Vi samarbetar också med integrationsenheten och vuxenutbildningen i många olika konstellationer och projekt. Arbetsförmedlingen är självklart en stor uppdragsgivare och samverkanspart i vårt dagliga arbete.
ARBETSUPPGIFTER
Som konsulent tillhör du ett arbetslag bestående av andra konsulenter, coacher, arbetshandledare och samordnare som tillsammans arbetar med olika arbetsmarknadsinsatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.
- Planera och hålla i gruppaktiviteter i arbetsmarknadskunskap
- Coaching och vägledning samt motivationshöjande insatser individuellt och i grupp.
- Arbete med bedömning och uppföljning av arbetsförmåga på individnivå - Samarbete internt med bl.a. arbetshandledare samt externt med våra uppdragsgivare samt att dokumentera och skriva en slutbedömning till våra uppdragsgivare.
- Du stöttar deltagare och anställda, i form av väglednings- och motivationsarbete med aktiva handlingsplaner.
- Du finner lämpliga praktik- och arbetsplatser för ökad kunskap och arbetslivserfarenhet med målsättning egen försörjning.
- Att dokumentera och följa upp deltagaren/anställdes planering, genomföra metod- och utvecklingsarbete samt delta i olika nätverk.
- Du bygger kontakter och samverkar med olika arbetsgivare samt uppdragsgivare m.fl. och omvärlds bevakar.


KVALIFIKATIONER
Kompetenskrav:
- Universitet-/högskoleexamen gärna inom Arbetsvetenskap, beteendevetenskap, socialt arbete, studie-yrkesvägledning eller annan arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet och kunskap om människor med olika funktionsnedsättningar, kulturell bakgrund och social problematik
- God kunskap om arbetsmarknad och arbetsmarknadsfrågor.
- B-körkort.

Övrigt meriterande
- Goda kontakter i det privata näringslivet
- Kunskap och erfarenhet av arbete med supported employment och/eller IPS
- MI-utbildning
- Kunskaper i andra språk än svenska och engelska
- Erfarenhet av studie-yrkesvägledning och motivationsarbete.

För att passa som arbetskonsulent hos oss vill vi att du har en positiv människosyn med stor respekt för varje människas individuella behov och egna förmåga att ta ansvar för sina handlingar.

Du kan lyfta blicken, se helheten och förklara komplexa samband. Du skapar förtroendefulla relationer och har viljan att stödja och motivera människor i en förändringsprocess. Du medverkar till ständiga förbättringar och använder din kunskap och kompetens till förmån för hela arbetslaget och organisationen. Du kan leverera resultat även om förutsättningarna är svåra samt leverera rätt kvalitet och kvantitet på ett professionellt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare / Familjebehandlare sökes

Boris står för boende och resurs i samverkan och innefattar all beviljad öppenvård inom Individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun. I Borisgruppen ingår bland annat familjestöd som vi söker nu två nya medarbetare till. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjäl... Visa mer
Boris står för boende och resurs i samverkan och innefattar all beviljad öppenvård inom Individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun.
I Borisgruppen ingår bland annat familjestöd som vi söker nu två nya medarbetare till.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett omväxlande och utvecklande arbete som ställer stora krav på eget ansvar, flexibilitet och engagemang. Arbetet innebär arbete med föräldrastöd/familjearbete i olika former såsom kartläggning enligt BBIC, förändringsarbete, observationer, medverka vid umgänge i brukarnas hemmiljö eller på annan utvald plats etc. Under hösten kommer en ny gren av verksamheten i forma av utredningsplatser att utvecklas och de som anställs nu kommer att vara en del av det arbetet.
Insatserna utgår från en beviljad insats och kan pågå under en längre eller kortare tid.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. Du behöver kunna jobba självständigt, ta eget ansvar och vara flexibel i arbete och tanke.
Vi söker dig som har erfarenhet av individuella samtalskontakter och handläggning/myndighetsutövning med familjer, barn och ungdomar inom socialtjänsten.
Erfarenhet av arbete med olika former av gruppverksamheter, utbildning inom Icdp vägledande, utbildning inom BBIC, barnsamtal och signs of sefty är meriterande.
Körkort B är önskvärt.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till barn - och ungdomsgruppen sökes

Hoppas att du har en fantastisk sommar, där i hängmattan eller på båten? Eller kanske ligger du på stranden och funderar på hur din yrkeshöst ska se ut? Vi har ett erbjudande till dig som vi hoppas kan kittla din nyfikenhet! Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i barn- och ungdomsgruppen! Vi som arbetsgivare ser ett stort behov för målgruppen barn och ungdomar och vill satsa på mer stöd till dem och deras familjer. Därför vill vi nu förstärka vår bar... Visa mer
Hoppas att du har en fantastisk sommar, där i hängmattan eller på båten? Eller kanske ligger du på stranden och funderar på hur din yrkeshöst ska se ut?
Vi har ett erbjudande till dig som vi hoppas kan kittla din nyfikenhet!

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i barn- och ungdomsgruppen! Vi som arbetsgivare ser ett stort behov för målgruppen barn och ungdomar och vill satsa på mer stöd till dem och deras familjer. Därför vill vi nu förstärka vår barn- och ungdomsgrupp med 6 nya kollegor.
I dag består barn- och ungdomsgruppen av 15 socialsekreterare. Två av oss har mottagningsfunktion och arbetar enbart med förhandsbedömningar och har daglig jour. Vi är också två förste socialsekreterare som ansvarar för ärendefördelning samt vägledning och stöttning i det vardagliga arbetet. Som socialsekreterare har du ärendegenomgångar och ärendesamråd regelbundet samt tillgång till extern handledning.

Barn- och ungdomsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamn. Inom IFO arbetar vi bland annat med stöd till vuxna missbrukare, personer med psykisk ohälsa och till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare i barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med olika former av barnavårdsarbete gällande barn mellan 0 till 18 år och tillsammans med deras familjer. Du tar emot ansökningar och anmälningar och gör förhandsbedömningar. Du utreder enligt BBiC och följer upp öppenvårdsinsatser samt HVB-placeringar. Du kommer att arbeta med utredningar utifrån SoL och med LVU-processer.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och få möjlighet att successivt slussas in i arbetet. Därför ger vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av förste socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Du som vill bli vår nya kollega har socionomutbildning.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten och kunskap inom BBIC.

För att som person passa för arbetet så är det bra om du har en god förmåga att planera och arbeta självständigt. Du behöver vara empatisk och ha förmågan att fatta beslut utifrån gällande lagstiftning. För att vara säker på att du ska att trivas med arbetet och med oss i arbetsgruppen så kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt medarbetarskap i Kristinehamns kommun kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du har en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du är också delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Barnhandläggare sökes till familjehemsgruppen

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 18 personer som arbetar här och sex av oss arbetar specifikt som barnhandläggare. Nu söker vi två nya kollegor som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 18 personer som arbetar här och sex av oss arbetar specifikt som barnhandläggare. Nu söker vi två nya kollegor som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.

Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnhandläggare kommer du att arbeta primärt med barn som är placerade i familjehem, familjehemsföräldrarna, de biologiska föräldrarna och barnets övriga nätverk. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av barnets situation i ett nära samarbete med familjehemssekreterarna som arbetar med rekrytering och handledning av familjehemmen. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och får möjlighet att successivt slussas in i arbetet. Därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och arbeta självständigt och i team. Att du har kunskap om BBIC och har utbildning i TMO (traumamedveten omsorg) är önskvärt. Arbetet med barn placerade i familjehem kräver flexibilitet men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi kommer att påbörja intervjuer för tjänsten under vecka 33.

Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Samordnare mot våld i nära relation sökes

Samordnare mot våld i nära relation i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen, IFO. Samordnaren är en del av socialförvaltningens vuxengrupp, som består av sex stycken socialsekreterare. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självfö... Visa mer
Samordnare mot våld i nära relation i Kristinehamn tillhör Individ- och familjeomsorgen, IFO. Samordnaren är en del av socialförvaltningens vuxengrupp, som består av sex stycken socialsekreterare.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som samordnare mot våld i nära relationer kommer du att ha ett huvudansvar för kommunens skyddade boende. Du har en spetskompetens inom området gällande målgruppen och en stor del av arbetet innebär psykosocialt stöd till enskilda samt att du är vår representant och sammankallande i lokala och regionala nätverk. Du har även ett ansvar för att utbilda och hålla frågan levande inom kommunen och med samarbetspartners, leda gruppverksamhet mm. En del av arbetet är också att utveckla kommunens arbete med prostitution och människohandel.

Arbetet sker i ett nära samarbete med enskild, närstående, kollegor samt andra samverkanspartners i och utanför socialförvaltningen, men du måste även kunna arbeta självständigt.


KVALIFIKATIONER
Du har socionomutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till samarbete. Du behöver kunna jobba självständigt, ta eget ansvar, vara flexibel i arbete och tanke samt en bra gruppmedlem.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att använda FREDA, SARA och Patriark.

Erfarenhet av att jobba med samordning och strategiskt arbete är också meriterande.

Körkort B krävs.

ÖVRIGT
Intervjuer är planerade till vecka 33 och 34, och därefter kommer samtliga kandidater att få återkoppling.

Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till ekonomienheten

Vi söker två nya kollegor till ekonomigruppen! I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 13 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Till enheten hör även en budget- och skuld/konsumentrådgivare samt två bosamordnare som har ansvar för uppföljning av socialtjänstens andrahandskontrakt. Nu söker vi två nya medarbetare som vill arbeta med ekonomi... Visa mer
Vi söker två nya kollegor till ekonomigruppen!

I ekonomigruppen arbetar vi i huvudsak med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd. Totalt är vi 13 personer som arbetar med ekonomiskt bistånd samt en 1:e socialsekreterare. Till enheten hör även en budget- och skuld/konsumentrådgivare samt två bosamordnare som har ansvar för uppföljning av socialtjänstens andrahandskontrakt. Nu söker vi två nya medarbetare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Ekonomienheten kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern samt extern handledning samt stöd i handläggning och i det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.

Ekonomienheten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.
ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare inom ekonomigruppen kommer du arbeta med att utreda rätten till ekonomiskt bistånd, boutredningar, utreda rätten till ekonomiskt bistånd vid våld i nära relation samt utreda och handlägga akuta ärenden så som nödprövning mm. Utredningsarbetet sker enligt SoL (socialtjänstlagen).
Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av insatser och ett nära samarbete med bland annat AME (arbetsmarknadsenheten), vuxengruppen, integrationsenheten samt externa samarbetspartners som AF, FK och psykiatrin. Idag arbetar alla socialsekreterare i teamet med alla förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Våra nya kollegor ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd eller andra arbetsuppgifter inom socialtjänstens verksamhetsområde IFO samt förmåga att planera/strukturera och arbeta både självständigt och i team. Arbetet som socialsekreterare i ekonomigruppen kräver flexibilitet men också prestigelöshet. Vi är noga med att ha ett bra bemötande samt god service gentemot våra sökande.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare till familjerätten sökes

Då en av våra medarbetare ska anta nya utmaningar inom förvaltningen under ett år söker socialförvaltningen en vikarierande socialsekreterare till familjerätten. Familjerätten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) som bland annat arbetar med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeo... Visa mer
Då en av våra medarbetare ska anta nya utmaningar inom förvaltningen under ett år söker socialförvaltningen en vikarierande socialsekreterare till familjerätten.

Familjerätten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) som bland annat arbetar med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena funktionsstöd, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten arbetar du på uppdrag av tingsrätten med olika typer av familjerättsliga utredningar som vårdnad-, boende- och umgängesutredningar, samt upplysningar enligt föräldrabalken.

Du kommer även jobba med att erbjuda föräldrar som är eniga möjlighet att skriva avtal om vårdnad, boende och umgänge. Avtalen är juridiskt bindande på samma sätt som ett beslut eller dom i tingsrätten.

Familjerätten handlägger också svårare faderskapsutredningar och adoptioner samt tillhandahåller rådgivning till allmänheten i familjerättsliga frågor.

Arbetet innebär även samarbetssamtal, såväl frivilliga som på uppdrag av tingsrätten.

I ditt arbete som socialsekreterare för familjerätten så kommer du få kontinuerlig extern handledning och ett nära chefsstöd i din vardag. På familjerätten arbetar det fyra socialsekreterare varav en har samordningsansvar. Vi är mycket måna om att du får en god introduktion.

KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av familjerättsarbete och/eller den sociala barn- och ungdomsvården.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, erfarenhet och förmåga till samarbete.

För tjänsten så krävs det körkort.

ÖVRIGT
Vi kommer att påbörja intervjuer för tjänsten under vecka 32.

Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare barn - och ungdomsgruppen

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i barn- och ungdomsgruppen! I barn- och ungdomsgruppen arbetar 15 stycken socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Tre av socialsekreterarna har mottagningsfunktion och arbetar främst med förhandsbedömningar. 1:e socialsekreterare ansvarar för ärendefördelning samt vägledning och stöttning i det vardagliga arbetet. Som socialsekreterare har du kontinuerlig ärendegenomgång med en av 1:e socialsekreterare e... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i barn- och ungdomsgruppen!

I barn- och ungdomsgruppen arbetar 15 stycken socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Tre av socialsekreterarna har mottagningsfunktion och arbetar främst med förhandsbedömningar. 1:e socialsekreterare ansvarar för ärendefördelning samt vägledning och stöttning i det vardagliga arbetet. Som socialsekreterare har du kontinuerlig ärendegenomgång med en av 1:e socialsekreterare en gång varannan vecka.

Barn- och ungdomsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) vid socialförvaltningen i Kristinehamn. Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena individ- och familjeomsorg, funktionsstöd samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare I barn- och ungdomsgruppen kommer du att arbeta med sedvanligt barnavårdsarbete gällande barn 0-18 och deras familjer. Du tar emot ansökningar och anmälningar och gör förhandsbedömningar. Du utreder enligt BBiC och följer upp öppenvårdsinsatser samt HVB-placeringar. Du kommer att arbeta med Sol-placeringar och LVU-processer.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och få möjlighet att successivt slussas in i arbetet. Därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handling samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Att du har kunskap om BBIC är önskvärt. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning och då främst kring barn och unga. Som person är du trygg i dig själv och i din profession och du är intresserad av de människor du möter i ditt arbete. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och du har inga problem med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med kollegor. Du ska vara bekväm med myndighetsrollen och klarar av att ha flera bollar i luften samtidigt. Du har ett gott bemötande mot såväl de klienter du möter i ditt arbete som mot dina kollegor. Du är noggrann och har ett engagemang och en vilja att träffa människor som befinner sig i svåra situationer. Du är flexibel och kan variera dina arbetsuppgifter efter verksamhetens och enhetens behov.
Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen! På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 16 personer som arbetar här och tre av oss arbetar specifikt som familjehemssekreterare. Nu söker vi en fjärde person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att t... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega i familjehemsgruppen!

På familjehemsgruppen arbetar vi i huvudsak med rekrytering och handledning av familjehem samt barn placerade i familjehem. Totalt är vi 16 personer som arbetar här och tre av oss arbetar specifikt som familjehemssekreterare. Nu söker vi en fjärde person som vill arbeta med oss i dessa frågor. Familjehemsgruppen kännetecknas av ett öppet klimat där vi gärna diskuterar mycket och gillar att ta olika perspektiv.
Familjehemsgruppen ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO). Inom IFO arbetar vi bland annat med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena handikappomsorg, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.


ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare kommer du arbeta med att rekrytera, handleda och skriva avtal med familjehem. Arbetsuppgifterna innefattar utredning och uppföljning av familjehemmen och ett nära samarbete med barnhandläggarna som har det familjehemsplacerade barnets ärende. Arbetet med familjehem och familjehemsplacerade barn innebär ofta långsiktiga relationer då placeringarna kan komma att fortgå under flera år.

Det är viktigt för oss att du ska trivas i vårt team och får möjlighet att succesivt slussas in i arbetet. Därför erbjuder vi dig en bra introduktion enligt vår introduktionsplan. Du kommer få en mentor och intern handledning samt stöd i handläggning och det vardagliga arbetet av 1:e socialsekreterare. Vi kan även erbjuda dig kontinuerlig kompetensutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vår nya kollega ska ha socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten samt förmåga att planera och arbeta självständigt och i team. Att du har kunskap om BBIC och har utbildning i TMO (traumamedveten omsorg) är önskvärt. Arbetet med familjehem kräver flexibilitet men också prestigelöshet.

Som medarbetare i Kristinehamns kommun vill vi att ditt medarbetarskap ska kännetecknas av delaktighet, ansvarstagande och kompetens. Du ska ha en förmåga att samarbeta så alla kan bidra med idéer, kunskap och erfarenhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och bidrar till en positiv och hälsosam arbetsmiljö. Du ska även vara delaktig i utvecklingen av såväl din egen som organisationens kompetens.

Eftersom det frekvent ingår resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Socialsekreterare familjerätten

Socialförvaltningen stärker bemanningen på familjerätten och söker nu ytterligare en socialsekreterare. Familjerätten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) bland annat arbetar med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera. Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena handikappomsorg, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva om... Visa mer
Socialförvaltningen stärker bemanningen på familjerätten och söker nu ytterligare en socialsekreterare.

Familjerätten ingår i verksamhetsområdet individ- och familjeomsorg (IFO) bland annat arbetar med missbruksvård, stöd till barn, unga och familjer, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsåtgärder med mera.

Socialförvaltningen är uppdelad i verksamhetsområdena handikappomsorg, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg. Vår kärnverksamhet är att bedriva omvårdnad, omsorg och rehabilitering. Det innebär bland annat att ge stöd och hjälp för människor att bli självförsörjande samt att genom utredning och insatser ge barn, ungdomar, vuxna och funktionshindrade stöd, hjälp och service.
ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare på familjerätten arbetar du på uppdrag av tingsrätten med olika typer av familjerättsliga utredningar som vårdnad-, boende- och umgängesutredningar, samt upplysningar enligt föräldrabalken.

Du kommer även jobba med att erbjuda föräldrar som är eniga möjlighet att skriva juridiska bindande avtal om vårdnad, boende och umgänge. Avtalen är juridiskt bindande på samma sätt som ett beslut eller dom i tingsrätten.

Familjerätten handlägger också svårare faderskapsutredningar och adoptioner samt tillhandahåller rådgivning till allmänheten i familjerättsliga frågor.

Arbete innebär även samarbetssamtal såväl frivilliga som på uppdrag av tingsrätten.

I ditt arbete som socialsekreterare för familjerätten så kommer du få kontinuerlig extern handledning och ett nära chefsstöd i din vardag. På familjerätten finns det i dagsläget tre socialsekreterare varav en har samordningsansvar. Vi är mycket måna om att du får en god introduktion.


KVALIFIKATIONER
Tjänsten kräver socionomexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av familjerättsarbete.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, erfarenhet och förmåga till samarbete.

För tjänsten så krävs det körkort.ÖVRIGT
Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt. Hos oss erbjuds du bland annat:
• Friskvårdsbidrag
• Föräldrapenningtillägg
• Kostnadsfri medarbetarservice
• Kompetensutveckling
• Möjlighet till semesterväxling
• och mycket, mycket mer!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre